Wintersporten in de UK… het kan!

Wintersport Schotland - Nevis Range

Bij wintersport denk je aan Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland of wellicht Italië. Maar Schotland? Of zelfs Engeland? Dat klinkt voor de meesten waarschijnlijk als een verzinsel, maar het kan echt!

Nevis Range

Wintersport Schotland - Nevis Range

Dat de wintersporters die eens in de UK zijn wezen skiën of snowboarden dit misschien geheim proberen te houden, is geheel begrijpelijk. Want wat is het er mooi! Neem als voorbeeld het skigebied Nevis Range dat in de Schotse Highlands ligt. Er is hier zelfs en cabine lift aanwezig.

Raise

Het gebied Raise in Engeland is misschien wel bekend. Dit gebied bestaat al sinds 1936. In tegenstelling tot andere gebieden, zelfs die in de Alpen, heeft Raise goede mogelijkheden tot off piste skiën. In bovenstaande video is een korte documentaire over skigebied Raise te zien.

Yad Moss, Cumbria

Wintersport Schotland - Yad Moss

Het is niet het grootste skigebied, maar je kunt je zeker ook vermaken in Yad Moss, Cumbria. In de meest goede condities is het zelfs mogelijk om een korte zwarte afdaling te maken vanaf de top. Perfect voor een dagje skiën! De snelste en leukste route om hier te komen met skies en al? Neem je auto mee op de luxe cruiseferry vanaf IJmuiden, eenmaal aangekomen in Newcastle is het nog maar anderhalf uur rijden naar het skigebied.

Winter in de UK

Skiën in de UK

Het nadeel van wintersporten in Engeland en Schotland blijft het klimaat. De koude poollucht kan zorgen voor meters sneeuw, maar het plotseling stijgen van de temperatuur kan dit ook zo weer laten smelten. Als de omstandigheden daarentegen mee zitten, kun je rekenen op de meeste verse poeder en prachtige uitzichten.

Als ik in Engeland of Schotland kom in de winter, dan weet ik het wel… voor de zekerheid neem ik mijn ski’s gewoon mee!

OVERTOCHTEN NAAR ENGELAND ▸


Geef een reactie