Whisky-tasting aan boord bij DFDS

Whisky DFDS

Wist je dat je bij DFDS aan boord verschillende tastings kunt boeken? Bier, wijn of… whisky! Wij namen de whisky-tasting (letterlijk) voor je op de proef in de Compass Bar aan boord van PRINCESS Seaways op de ferryroute IJmuiden – Newcastle.

Nosen en Tasten

We krijgen een papier voor onze neus met daarop een uitleg én vier whiskies. Per whisky wordt aangegeven waar deze vandaan komt, wat het alcoholpercentage is, en meer info over de geuren en de afdronk. Leuk: er is ruimte om op te schrijven wat je van de whisky vindt. We krijgen de tip om zowel tijdens, als nádat je van de whisky hebt genipt, op te schrijven wat je proeft.

Maar ho, eigenlijk loop ik meteen al op de zaken vooruit. Want proeven doe je niet meteen. Als je gaat tasten, dien je de drank eerst op te warmen door het glas in de bolling van je hand te nemen. Je draait deze rustig rond en nosed de whisky voor je een slokje neemt.

Whisky tasting aan boord bij DFDS Seaways

En hoe smaakt dat dan?

Je kunt kiezen uit drie tastings, van €5,50 voor drie soorten whisky, tot €15,75 voor een proeverij van wel 6 whiskies. Wij kozen de middenweg: de ‘GRAND’ tasting met vier whisky’s. Voor de kenners: Auchentoshan Heartwood, The Glenlivet 12 years, Braunstein Living Cask en Laphroaig QA Cask. De eerste en derde waren redelijk zoet en onze favoriet. We waren niet heel erg weg van de sterke rokerige smaak van de Lahproaig, maar wel heel interessant om ook een smokey whisky te hebben geproefd. Al met al zeker een leuke ervaring zo’n tasting!

Persoonlijke tip van de whisky-kenner aan boord

“Ik hou erg van de volle smaak van een rokerige whisky. mijn favoriet is die van Talisker (van het eiland Skye)… Eigenlijk vind ik bijna alle soorten whisky lekker maar dit is toch wel mijn favoriet.”

BEZOEK DFDS.NL ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

Geef een reactie