Wat te doen in Kent?

Wat is er te doen in Kent

De tuin van Engeland, Kent, is zeker het bezoeken waard. Of je nu een lange vakantie, kort weekend of dagje weg gaat doorbrengen in Kent, er is altijd meer dan genoeg te doen! Onze aanraders, favorieten en echte absolute “must-sees” lees je in dit blog!

Wat te doen in Kent?

  • Bekijk eeuwenoude kastelen zoals Dover en Hever Castle
  • Bezoek het pittoreske en gezellige plaatsje Faversham
  • Boek een bierproeverij en tour bij Shepherds Neame
  • Ga shoppen in het Ashford Designer Outlet
  • Last but not least: bezoek een van de vele tuinen

Bezoek eeuwenoude kastelen

Hever Castle in Kent

Kastelen moet je gezien hebben als je in Kent bent! ‘De sleutel van Engeland’ is de bijnaam van het eeuwenoude Dover Castle vanwege het strategisch belang van het kasteel door de eeuwen heen. Bezoek het kasteel, het omringde landschap en de tunnels welke eerst als schuilplaats en later als militair commandocentrum en ondergrond ziekenhuis werden gebruikt. Doordat er veel gewerkt wordt met beelden, geluid én geur waan je je echt terug in de tijd. Sla het prachtige Hever Castle trouwens ook niet over met haar beeldige tuinen. Ga 700 jaar terug in de geschiedenis en wandel door de statige gangen en prachtig ingerichte kamers van dit kasteel.

Pittoresk Faversham

Een van mijn persoonlijke favoriete plaatsjes in Kent: Faversham. Gezellig, pittoresk en authentieke huisjes en winkeltjes vind je hier rondom een gezellig dorpsplein.

Shepherd Neame

Shepherd Neame

Shepherd Neame; de oudste Britse brouwerij welke je kunt vinden in het leuke Faversham. In de brouwerij worden leuke tours georganiseerd onder leiding van een deskundige gids én aansluitend een gezellig bierproeverij. Loop een klein stukje door Faversham en scoor een lekkere lunch bij mijn persoonlijke favoriet The Sun Inn (onderdeel van Shepherd Neame). Tip: boek een nachtje in een van de sfeervolle kamers van deze Inn.

Ashford Designer Outlet

Ashford Designer Outlet

Dol op shoppen? Dol op korting? The best of both worlds wordt gecombineerd in het Ashford Designer Outlet. Overdekt winkelen bij bekende merken als Abercrombie & Fitch, Guess, Gap en dat alles met tot wel 60% korting. Niet bepaald een vervelende bezigheid, zeker op een druilerige dag! Als klant van DFDS kun je bij het informatiepunt in de outlet een ‘lane hanger’ ophalen, op vertoon van de hanger ontvang je bij het afrekenen 10% extra korting op je aankopen!

De tuin van Engeland

Kent wordt niet voor niets de tuin van Engeland genoemd. Om het eeuwenoude Hever Castle vind je prachtige tuinen maar plan ook een bezoek naar een van deze tuinen, de paradepaardjes van Kent:

Zin in een tripje naar Kent? Vanaf Duinkerken rijd je zo jouw auto op de ferry naar Dover. Binnen twee uurtjes arriveer je in de regio Kent en kun je, ook op een regenachtige dag, je volop vermaken.

FERRY NAAR DOVER ▸


Geef een reactie