Wat te doen in Edinburgh

Toegang tot Edinburgh Castle is niet gratis, het mooie uitzicht erop wel!

In Edinburgh is ontzettend veel te doen en te zien. Maar: geld uitgeven voor musea en bezienswaardigheden vind ik heel stiekem een beetje zonde. Heel fijn dus dat in Edinburgh de meeste attracties gratis te bezoeken zijn. (Hurray!) De stad is een ideale bestemming voor cultuur- en historie-liefhebbers door de rijke geschiedenis. Edinburgh is een prachtstad op zich, maar deze (gratis) favorieten mag je echt niet missen tijdens jouw bezoek.

Wat te doen in Edinburgh

  • The National Museum bezoeken om alles te leren over de geschiedenis van Schotland
  • Kennis maken met Sir Walter Scott en de dichter Robert Burns in The Writers’ Museum
  • Arthurs Seat beklimmen voor het mooiste uitzicht over de stad
  • De details van de Thistle Chapel bewonderen
  • Relaxen in de Princes Street Gardens

1. The National Museum

Eén van de grootste musea van Edinburgh. 20.000 kunstwerken zijn verdeeld over 36 galerijen in nieuwe en historische oude gebouwen. Niet alleen de geschiedenis van Schotland wordt in dit museum uiteen gezet, maar ook vind je er tentoonstellingen met onderwerpen als ruimtevaart, natuur en de verschillende culturen van over de hele wereld. Alles komt samen in dit museum, genoeg voor een hele dag vermaak.

2. The Writers’ Museum

Robert Burns, Sir Walter Scott en Robert Louis Stevenson krijgen in dit museum een groot eerbetoon. Persoonlijke collecties met de meest uiteenlopende voorwerpen, manuscripten en eerste drukken worden hier gepubliceerd. Je hoeft echt geen boekenwurm te zijn om dit bijzondere museum te bezoeken. Niet alleen het museum is leuk, maar ook het gebouw waarin dit museum is gevestigd is prachtig.

3. Arthurs Seat

Arthur's Seat op de achtergrond

Wanneer je even totaal iets anders wilt doen dan het bezoeken van een museum, dan mag je deze plek niet missen. Net buiten de stad vind je de belangrijkste piek van Holyrood Park: Arthurs Seat. Vroeger het jachtterrein van de Britse vorsten en grenzend aan het koninklijk paleis Holyrood House. Vanaf Arthur’s Seat heb je een fenomenaal uitzicht over Edinburgh en maak je kennis met talloze legendes die hier rondspoken. Het is best een flinke klim maar de inspanning meer dan waard.

4. St Giles’ Cathedral

Er is maar één woord nodig om deze kathedraal te beschrijven: indrukwekkend. Hoge glas-in-lood ramen, een kruising tussen Victoriaanse en Georgiaanse architectuur en het toonbeeld van Edinburgh. Het hoogtepunt van de kathedraal is met stipt de Thistle Kapel. De kapel is gevuld met unieke Schotse details, een echte must-see tijdens een bezoek aan deze kathedraal.

5. Princes Street Gardens

Dit openbare park ligt in het centrum van Edinburgh tussen de Old Town en de New Town, aan de voet van Edinburgh Castle. In het park vind je standbeelden, monumenten en fonteinen maar ook het amfitheater kun je bezoeken. Ga lekker op een kleedje onder de oude bomen liggen of maak een wandeling langs alle bezienswaardigheden van dit park. Perfect om volledig tot rust te komen tijdens je trip.

Stedentrip naar Edinburgh

Zo, dit is nog maar een handjevol van alle bezienswaardigheden in de stad, er is natuurlijk nog véél meer te doen in Edinburgh. Enthousiast geworden over deze bijzondere stad? Check dan de mogelijkheden voor een stedentrip Edinburgh.

STEDENTRIP EDINBURGH ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

2 Reacties Schrijf een reactie

  1. Een geweldig land en als we daar zijn voelen we ons zo thuis!Het is iedere keer weer genieten!

    • Ik ben ik het helemaal met Janny eens !! Elke keer als we de op de boot of in het vliegtuig stappen dan voelt dat als naar huis gaan.

Geef een reactie