Een warm welkom voor Wildlife Officer Julia!

De organisatie ORCA plaatst ieder seizoen verschillende Wildlife Officers aan boord van KING Seaways. Hun taak? Ze houden onder andere bij welke soorten dieren er worden gespot rondom het schip. Meestal zijn de Wildlife Officers aan boord Engelstalig, maar dit jaar hebben we een leuk nieuwtje. De nieuwste Wildlife Officer – Julia – spreekt Nederlands! We stellen haar graag even voor:

ORCA Wildlife Officer Julia

Hallo, ik ben Julia, ik kom uit Duitsland en ik kijk er heel erg naar uit straks mijn baan als ‘ORCA Wildlife Officer’ in samenwerking met DFDS te beginnen!

Aangezien ik het altijd heel leuk en leerzaam vind nieuwe mensen en culturen te leren kennen ga ik heel graag op reis. Ook voor mijn studie kon ik veel verschillende plekken leren kennen. Zo heb ik eerst vier jaar in Nederland voor mijn bachelor ‘Wildlife Management’ gestudeerd, heb ervaringen in het buitenland (Zuid-Afrika, Polen en Bulgarije) tijdens verschillende stages opgedaan en ben daarna naar Schotland vertrokken om mijn master ‘Ecologie en Duurzaamheid’ te doen. Ik heb een grote passie voor het natuurbehoud. Tijdens mijn twee studies, die ik allebei vlak bij de Noordzee heb doorgebracht, ben ik vaak met het leefgebied ‘zee’ in aanraking gekomen. Daarom ben ik nu heel benieuwd naar wat het werk op een DFDS ferry oplevert en hoe het leven op een ferry is. Maar vooral kijk ik er naar uit samen met de passagiers vele fantastische bruinvissen, dolfijnen en andere diersoorten te spotten en gelijkertijd gegevens te verzamelen die bijdragen aan de bescherming van de Noordzee en haar wildlife.

Meer lezen over ORCA? Bekijk dan deze eerdere blogposts.

BEZOEK DFDS.NL ▸


4 Reacties Schrijf een reactie

 1. Wij gaan met de princess Seaways… op dinsdag 25 juli vanuit IJmuiden..
  Is de Wildlife dan ook aan boord. Hoe laat is jullie presentatie? Onze kinderen zijn 13 en 15 jaar

 2. Beste Julia,

  Leuk dat dit nu ook via Nederland en Duitsland wordt gepromoot. Welke data ben je aan boord van DFDS Seaways komende zomer?
  Het is goed dit te weten voor als er mensen (met kinderen) zijn die geinteresseerd zijn in Wild Life in de Noordzee.
  Dit werd voorheen alleen in Engeland en in de Engelse taal gepromoot.

  • Hi Jeanne, wat een leuke reactie! We hebben zojuist de data doorgekregen waarop Julia aanwezig zal zijn aan boord:

   • April 4th – 19th
   • May 1st – 17th
   • May 28th – June 14th
   • June 26th – July 12th
   • July 24th – August 9th
   • August 21st – September 6th
   • September 18th – September 29th

Geef een reactie