Voor de eerste keer op MiniCruise

MiniCruise - handige tips

Afgelopen maand ging ik voor het eerst op MiniCruise. Ik vond het wel een beetje spannend, want het is niet het meest alledaagse weekendje weg. En toen ik terugkwam dacht ik, er zijn toch wel wat handige dingen om te weten als je voor de eerste keer op MiniCruise gaat! Dus bij deze 5 tips voor de eerste keer op MiniCruise:

1. Uurtje tijdsverschil

In Engeland is het één uurtje vroeger dan in Nederland. Dit is voor de meesten waarschijnlijk wel bekend, maar welke tijd wordt er dan gehanteerd aan boord? Zo meteen kom je een uur te laat voor de film! Het antwoord op deze vraag is: aan boord wordt de centrale Europese tijd gehanteerd. Dit houdt in de Nederlandse tijd. Zodra je van boord stapt in Newcastle gaat de klok dus een uur achteruit en op het moment dat je weer aan boord stapt richting IJmuiden gaat de klok een uur vooruit. Mocht je dit allemaal een beetje ingewikkeld vinden heb ik nog een tip: neem 2 horloges mee of stel een tweede tijd in op je telefoon!

2. Te veel bagage!?

Stress! Hoeveel bagage mag ik mee? Waar laat ik alles? Wees gerust… je krijgt bij het inchecken direct je hutsleutel en kunt zodra je aan boord stapt al je spullen in jouw eigen hut kwijt. Daarnaast is er geen bagage limiet aan boord. Het maakt dus ook niets uit als je een beetje enthousiast bent geweest met shoppen.

3. Money, money, money

In Engeland is de valuta Engelse ponden. Je kunt in Nederland geld wisselen, wisselen aan boord óf gewoon pinnen met je pinpas/creditcard wanneer je iets aanschaft in Newcastle. Aan boord kun je zowel met euro’s als ponden betalen. De meest voordelige manier om te betalen in Newcastle is, over het algemeen, om te pinnen met je betaalpas (er zijn kleine verschillen afhankelijk van jouw bank).

4. Lege batterij!?

We kunnen tegenwoordig niet meer zonder onze smartphones, zeker als je weekendje weg gaat, want dan heeft jouw telefoon vaak ook de functie van een fototoestel. Daarom wil je dan ook het liefst met een volle batterij op pad. In alle hutten is een Europees stopcontact aanwezig, je hebt dus geen wereldstekker nodig! Mocht je meerdere stopcontacten nodig hebben, dan kun je wellicht zelf een verlengsnoer meenemen.

5. Drankje, muziekje, spelletje…

Je vraagt je misschien af, is er wel genoeg te beleven aan boord? Moet ik mijn eigen ganzenbord meenemen? Nou, dat is absoluut overbodig. Allereerst kun je lekker gaan eten in één van de drie restaurants, alle drie super lekker, vervolgens zijn er verschillende dingen die je kunt gaan doen. Er is een casino, bioscoop, loungeruimte en er zijn verschillende bars. Wat ik zelf erg leuk vond, is de Columbus Club. Daar kun je gezellig een drankje drinken terwijl er een live band speelt. Tussendoor worden er ook spellen georganiseerd zoals een quiz of ouderwetse bingo.

6. Must sees

Als je jouw tijd optimaal wilt benutten, raad ik je aan om van te voren te bedenken wat je echt niet wilt missen in Newcastle. Zelf had ik een route uitgestippeld langs mijn must sees. Natuurlijk hoef je je hier niet strikt aan te houden, waarschijnlijk word je onderweg wel afgeleid door een leuk straatje of een hip winkeltje. Maar een beetje houvast is zeker handig als je bepaalde bezienswaardigheden niet wilt missen. Check onze beste tips voor Newcastle in een dag.

Als je binnenkort voor de eerste keer op MiniCruise met DFDS gaat, heb je hopelijk iets aan mijn tips. Heb je nog meer tips? Voel je dan natuurlijk vrij om een aanvulling op deze lijst te geven!

MINICRUISE NEWCASTLE ▸


39 Reacties Schrijf een reactie

 1. goedendeag

  wat zijn de mogelijkheden mbt mindervaliden
  en gaat de auto ook mee aan boord?

  ik heb een voucher van de kruidvat

  verneem graag van u met vriendelijke groet

  • Hi Jacqueline,

   Aan boord hebben wij speciale hutten geschikt voor mensen met een mobiliteitsbeperking. Zo zijn de hutten o.a. ruimer en dicht bij een lift. Deze hutten kunnen echter uitsluitend telefonisch worden geboekt via +31 (0)255 54 6666. Als u dit nummer belt en de Kruidvat voucher bij de hand houdt helpen mijn collega’s van het contact center je graag verder.

   Verder gaat tijdens een minicruise de auto niet mee aan boord.

   Groeten,
   Michelle

 2. Hoi dsfd wij gaan 7 december tot g december hebben 1 overnachting in county hotel geboekt maar wij willen wat kerst markten of zo iets bezoeken is dat allemaal op loop afstand en is er een plattegrond aan boord van Newcastle groetjes els van krieken

 3. Wat zijn de bagageregels m.b.t. scherpe voorwerpen? Ik heb het dan over de mini items zoals nagelknippertje, schaartje en dergelijke.

 4. Ik vroeg mij af of iemand die een glutenvrij dieet heeft en koemelkvrij moet eten of die ook aan boord kan dineren en ontbijten?
  Of zou je dan zelf brood mee moeten nemen voor het ontbijt?
  Denk erover om op minicruise naar newcastle te gaan vandaar mijn vraag.

  Met vriendelijke groet, olga

  • Hi Olga,

   Wat leuk dat je erover nadenkt om op minicruise naar Newcastle te gaan.
   Glutenvrij brood is sowieso aanwezig aan boord en bij het buffet restaurant staan bordjes met wat er in de gerechten zit. Bij twijfel over gluten of koemelk kun je dit altijd vragen bij het personeel.

   Groetjes,

   DFDS

 5. Als ik de reactie hier oven lees, zie ik dat dit misschien geen optie voor ons is .

  Mijn man MOET zijn kleine scootmobiel gebruiken.
  Is dit te doen ? ….
  bv …..aan bord komen
  Geschikt hotel
  Bus transfer

 6. Wat voor bijkomende kosten komen er nog allemaal bij voor wat betreft eten en drinken. Hoe vaak eet je op de boot? Kunnen jullie hiervoor een beetje een schatting geven.
  Alvast bedankt hiervoor.

 7. Wij zijn binnenkort van plan de minicruise te maken.
  wat ik graag zou willen weten kan je bagage aan boord blijven
  of moet je die mee nemen als je in Newcastle van boord gaat?

 8. Super leuk om dit allemaal al te lezen .Wij gaan in september met jullie mee.Man lief heeft een hut met zeezicht geboekt maar ben doodsbang op een boot groot of klein maakt niet uit.Nog tips daar voor?En er staat 15.45 uur terug is dat Engelse of Nederlandse tijd?

  • Hoi Ingrid,

   wat stoer dat je dan toch met ons gaat varen, en hopelijk gaat het alles mee vallen! Het is een groot schip en bij kalme zee voel je weinig van het feit dat je op zee zit.
   Mocht je zeeziek worden kan je hier goede pilletjes tegen halen bij onze Guest Service Center.
   Het schip wordt jaarlijks grondig gecontroleerd en onderhouden, en het personeel is erg goed aardig en vriendelijk en doet er alles aan om de overtocht zo prettig mogelijk te laten verlopen. Ik hoop dat we je een klein beetje hebben kunnen gerust stellen, en daarbij zit er in de hut een gordijntje voor het raam als het uitzicht je eventjes wat te veel wordt 🙂

   Sterkte maar vooral heel veel plezier en een rustige overtocht gewenst!

  • PS op Engelse bodem is het nog Engelse tijd en zodra je aan boord stapt wordt het Nederlandse tijd. De inchecktijden zijn dus Engelse tijden. Even opletten dus 🙂

 9. Leuk al die tips over eten,drinken en vertier maar ik heb van begin tot eind in de hut op mijn bed gelegen door zeeziekte. Wat een schommelboot.

 10. Ik wil wel eens mee maar mijn man heeft een scootmobiel kan hij dan mee en hoe komen we van de haven naar de stad in Engeland?

  • Hoi Gerda,

   Wat leuk dat jullie mee willen naar Newcastle! In principe is dit mogelijk, daar onze schepen rolstoelvriendelijk zijn. Het is afhankelijk van de afmetingen van de scootmobiel of dit daadwerkelijk mogelijk is, dit geldt ook voor de bustransfer (niet alle bussen zijn rolstoelvriendelijk in Engeland). Voor verdere informatie over de mogelijkheden raad ik u aan contact op te nemen met onze klantenservice, die is te bereiken via 0255- 546666.

   Groet,
   Dominique

Geef een reactie