Voetbalstad Manchester

Etihad - het station van Manchester City

Manchester, voetbalhoofdstad van de wereld. Stad van de big spenders in het hedendaagse voetbal en kampioenenstad van de UK. Manchester City heeft inmiddels al twee keer op rij het kampioenschap gewonnen en is dit jaar samen met Liverpool wederom favoriet. Al heeft Liverpool nu al een fikse voorsprong. Er zijn natuurlijk ook nog underdogs zoals Chelsea, Leicester en een verrassing is nooit uitgesloten.

Door het voetbal-landschap van Engeland

Een deel van de thuiswedstrijden van Manchester City zijn dit jaar bij DFDS te boeken. Je voetbalreis begint en eindigt zoals gebruikelijk bij ons aan boord. Vanaf Newcastle ga je met de bus naar Manchester, een rit van een paar uurtjes waarin je lekker geniet van het “voetbal landschap” van Engeland. Grotere en kleinere voetbalsteden als Leeds (Leeds United), Bolton (Bolton Wonderers), Bradford (City en bekend van de brand), Huddersfield (Huddersfield Town), York (York FC) en Darlington (Darlington FC) worden gepasseerd tot je in Manchester aankomt.

Bestemming: voetbalstad Manchester

Bestemming Manchester dus. Wij hebben onze reizen zo gemaakt dat je altijd 2 nachten in een hotel in Manchester zit, waarom? Dan heb je de tijd om deze voetbalhoofdstad eens goed te ontdekken. Mijn collega’s hebben al eens geschreven hoe tof deze stad is maar ook qua voetbalweekend is er van alles te doen.

Ik noem er een paar:

En, als je er toch bent. Kijk eens of je een extra wedstrijd kunt meepakken: Wigan Athletic, Oldham Athletic, Bury en natuurlijk cultclub FC United of Manchester zijn prima bereikbaar om er maar een paar te nomen.

Ik denk dat dit genoeg redenen zijn om ook eens een voetbalweekend Manchester te plannen. Het is weer eens iets anders dan Newcastle of Sunderland.

VOETBALREIZEN MANCHESTER ▸


Celest

Geplaatst door

Functie: Head of Campaign Management