“Voetbal in Newcastle is zoveel meer dan een bal en 22 spelers”

Bloggerstrip naar een voetbalreis in Newcastle

Onder het mom: “Waarom laten we niet zien hoe leuk het is?”, nodigden wij zes Nederlandse voetbalbloggers uit voor een voetbalreis naar Newcastle. Zelf zijn we, net als velen, enthousiast over Newcastle als voetbalstad. Dat wilden we delen.

Met 6 bloggers op voetbalreis naar Newcastle

Afgelopen vrijdag was het dan zo ver. Samen met de bloggers van Rodney van Voetblah, Marcel van FC Blogbroeders, Simon van VK Voetbalblog, Lieuwe van IndeHekken, Sander van ELF Voetbal en Erik van MotherSoccer checkte ik in voor een echt weekend Premier League voetbal.

Dat ik geen voetbalfan ben, maakt de reis niet minder boeiend. Immers is voetbal in Newcastle veel meer dan tegen een bal schoppen. Het is cultuur. Bij de Geordies (zoals de inwoners worden genoemd) zit Newcastle United in hun bloed. Ze werden vroeger door hun vader meegenomen en zitten inmiddels met hun eigen zoon op de tribune.

Ook in de minder succesvolle jaren waren de 52.327 stoelen in het St. James Park bezet. Het stadion ligt midden in de stad. Een van de bloggers omschreef het mooi: “Het is alsof de Arena op de Nieuwmarkt staat, of de Kuip aan de Coolsingel ligt.”

Voetbal in Newcastle - Vanaf de tribune

Tijdens de voetbalwedstrijd (die Newcastle overigens won tegen Norwich City) heb ik dan ook vooral om me heen gekeken naar de fans. Zingend, schreeuwend en dan weer aandacht toekijkend. Fantastische karakters zie je op de tribune zitten. Geloof me: voetbal in Newcastle is puur entertainment… vanaf de tribunes!

Benieuwd naar de ervaringen van de bloggers? Lees hier alvast de eerste berichten:

ONZE VOETBALREIZEN ▸


1 Reactie Schrijf een reactie

  1. Het was een geweldige ervaring! Vooral het moment dat we, kwartier voor de aftrap, door de spelerstunnel liepen en je het geluid van het stadion steeds harder hoorde worden zal ik nooit meer vergeten. Veel dichter bij het voetballer zijn ben ik nog niet geweest!
    En vlak trouwens het nachtleven van Geordieshore en de prachtige stad ook niet uit. Topweekend 🙂

Geef een reactie