VLOG – Studiereis naar Kent

Hever Castle - Kent

Wat een feest was het, de studietrip naar Kent. Een ervaring om niet snel te vergeten. Het is alweer een poosje geleden, maar de ervaring staat nog op mijn netvlies gebrand.

De reis begon met een autorit van ongeveer 4 uur naar Duinkerken. Voor mij geen probleem want ik hoefde niet te rijden. (geen rijbewijs :-)) Eenmaal aangekomen in de haven waren we snel aan boord en konden we genieten van de anderhalf uur durende overtocht. De tijd smolt als sneeuw voor de zon op ’t schip dus het leek maar een half uurtje. Het arriveren met de White Cliffs op de achtergrond blijft een indrukwekkend gezicht.

Verrassend Kent

Ik had geen idee wat ik van Kent kon verwachten. Is het kleurrijk of is het grauw? Nou ik kan je één ding vertellen: als je binnenrijdt (in het voorjaar tenminste) is het een groene zee van jewelste. Onze eerste stop was het Safari Park in Port Lympne. Wat verwacht je daar nou van? Een dierentuin? In Engeland heb je toch niet van die savannes die je in bijvoorbeeld Afrika hebt? FOUT! Je verwacht het niet, maar er schuilt een heus wildpark in Kent. Het is nog vrij onbekend, maar als je er eenmaal geweest bent wil je meer. Je kan in het park verblijven in een tent of een cottage en je waant je letterlijk tussen de wilde dieren. Een unieke ervaring.

De dagen erna waren ook zeer informatief en verrassend. Bijvoorbeeld het huis van Winston Churchill. Ik wist wie Churchill was en wat hij ongeveer deed, maar het was wel heel bijzonder om te zien hoe hij woonde. Zo groot en dan het landgoed dat erbij hoort. Een must-see als je eens naar die regio gaat.

Kastelen in Kent

Kastelen heb je door heel Brittannië, dus ook in Kent. We hebben er twee gezien en ze waren allebei prachtig. Een van de kastelen was Hever Castle. De residentie van Anna Boleyn en familie. Ik raad aan om de audiotoer te doen, want deze is leuk en informerend tegelijkertijd. Het landgoed en de tuinen waren ook fantastisch. Dover Castle is weer heel anders. Met uitzicht op zee is dit ook een pareltje. We hadden weinig tijd om het kasteel te ontdekken, maar heb je even de tijd dan is dit zeker een aanrader.

Heb je zin om het nachtleven van Engeland te ontdekken breng dan een bezoekje aan Canterbury. Beroemd om haar kathedraal, die wij helaas wel konden zien maar niet konden bereiken. Drink in de avond een cocktail of een ander drankje en je kijkt je ogen uit.

Wanneer gaan we weer?

Na een vermakelijke trip in Kent waren we helemaal enthousiast geworden van wat Zuid-Engeland allemaal te bieden heeft. We raden het dan ook sterk aan om deze regio een keer te bezoeken. De diversiteit is groot en er is van alles te doen.

Wil je meer weten over Kent? Lees dan meer in de posts van m’n collega’s.

OVERTOCHT NAAR DOVER ▸


  • Geplaatst in: Kent
Wesley

Geplaatst door

Functie: Marketing Executive

Geef een reactie