Vier het voorjaar in Schotland

Voorjaar in Schotland

Voelen jullie het al? De lente die er aan zit te komen… Weer heerlijk naar buiten toe om te genieten van de natuur. Maar waarom zou je in Nederland blijven als je kan genieten van de lente in Schotland? Hier vind je de overtreffende trap van ‘natuur’. Dit is de place to be voor al je outdoor activiteiten.

Highlands

De Highlands, waarschijnlijk de meeste bekende regio van Schotland, is een feestje voor de natuurliefhebber. Het is natuurlijk niet voor niets zo populair! Je kunt hier je hart ophalen als je wil wandelen of hiken, maar ook gewoon toeren met je auto is een must. Spot bijvoorbeeld ook nabij Fort William het beroemde viaduct wat te zien is in Harry Potter.

Loch Lomond en de Trossachs

Long Long - Loch Lomond en de Trossachs

Er is al veel geschreven over de regio, dus ik zal het beknopt houden. Hier moet je zijn als outdoorliefhebber! Vooral waterratten kunnen hier hun hart ophalen. Loch Lomond is namelijk de perfecte locatie om watersporten te beoefenen. Maar ook op het droge vindt is er genoeg te doen in de bosrijke, bergachtige omgeving. Hier raak je niet uitgekeken!

Schotse eilanden

Quiraing - Skye

Eilandhoppen is iets wat je moet doen als je meer de diepte in wil gaan en echt op ontdekkingstocht wil. Skye is een van de bekendste eilanden van Schotland met het iconische ‘Old man of Storr’, maar ook Orkney is bijzonder. Hier vind je heel wat historische hoogtepuntjes zoals het ‘Heart of Neolithic Orkney’. Zo bijzonder dat het op de UNESCO werelderfgoedlijst staat.

Ook kun je hier ook heel goed dieren spotten. Bijvoorbeeld de bekende Puffins, maar ook is het mogelijk om walvissen te spotten in zee. De kans hierop is wellicht wat kleiner… 😉 

Schotse steden

Dugald Stewart Monument - Edinburgh

Schotland telt meerdere grote steden, maar de twee bekendste zijn toch wel hoofdstad Edinburgh en Glasgow. Twee uitersten in ‘karakter’. Edinburgh is een charmante stad met prachtige gebouwen en een romantische sfeer. Glasgow is ruig, misschien vind je juist hier het échte Schotse. Maar toch kan je hier je dosis cultuur wel vinden.

Zin om de lente te vieren in Schotland? Boek dan nu een overtocht naar Newcastle en na een uurtje rijden ben je in Schotland!

BEZOEK DFDS.NL ▸


Wesley

Geplaatst door

Functie: Marketing Executive

Geef een reactie