Verwenweekend voor mannen: Go Newcastle!

Bridge Tavern - een verplichte stop tijdens een mannenweekend in Newcastle

Het was in november op een mistige zaterdagmiddag in Newcastle, toen het plots tot me doordrong. We zaten met een club mannen aan een lange houten tafel in The Bridge Tavern op Akenside Hill. Ik keek om me heen en zag Geordie lads met zwart-witte sjaals rustig keuvelend aan de toog. Nog een klein uurtje te gaan voor de wedstrijd van Newcastle United. De sfeer was ontspannen. Starend in mijn halve liter pint ging er plots een lichte rilling over mijn rug. Een Eureka-momentje: het ultieme verwenweekend voor mannen bestaat!

Mannenweekend

Vrouwen verstaan natuurlijk al veel langer de kunst om zich een weekend lang te laten onderdompelen in totale luxe. Resorts en spa’s worden wekelijks overspoeld met vriendinnenclubs op zoek naar de totale ontspanning in de sauna, bubbelbad en op de massagetafel. Tussendoor een beetje kletsen, shoppen, lunchen met een glaasje bubbels, je kent het wel. En wij mannen dan? Hebben wij ook niet het recht op het totale genieten?

The Back Page

Toen ik er over nadacht bleken er verrassend veel parallellen met een vrouwenweekend te zijn. De sauna en bubbelbad waren voor de gelegenheid een warme, gezellige pub. Het mousserende wijntje bleek een halve liter Brown Ale. Een ferme klop op de schouder van een van je mannelijke reisgenoten is je massage en het diepgaande gesprek voeren wij mannen over de buitenspelval. En het shoppen? Zet mannen in hartje Newcastle in een The Back Page Bookstore, die tot aan het plafond is volgestouwd met voetbalspulletjes, en dan krijgen zij ook als vanzelf het gelukzalige Zalando-gevoel.

Een voetbaltrip naar Newcastle is onthaasten met een grote ‘O’. Het begint al op de heenweg als je op de boot in IJmuiden stapt. Je hoeft voor de verandering niet zelf achter het stuur, dus ‘go with the flow’. Alles gaat langzaam. Met de snelheid van een opgevoerde snorscooter dobber je zachtjes over de Noordzee richting het beloofde (voetbal)land. Met je vrienden drink je een biertje (of vier) in een van de vele pubs aan boord, daarna zoek je licht waggelend je hut op. De volgende morgen om half tien, met een traditional English breakfast in je buik, krijg je the Land of Hope and Glory in zicht.

Eenmaal aan wal word je als vanzelf onderdeel van het rustige Noord-Engelse decor. Waar mensen nog echt aardig zijn, droge humor hebben en de hectiek van alledag niet bestaat. Waar het rond een voetbalwedstrijd geen oorlogsgebied is. Waar supporters nog gewoon door elkaar heen lopen en samen proosten op een goede afloop. Waar je dus op zaterdagmiddag met je maten in The Bridge Tavern beland en plots beseft dat verwenweekends voor mannen dus wel degelijk bestaan. Daarom mannen, mag ik jullie een tip geven? Go Newcastle!

VOETBALREIS NEWCASTLE ▸


Geef een reactie