Verloren voorwerpen voor het goede doel

54 overtochten per dag op het Kanaal

Met 54 overtochten van en naar Dover per dag, is het geen verrassing dat onze gasten wel eens iets vergeten aan boord. Van kleding tot camera’s, knuffels en zelfs contant geld: onze collega’s aan boord vinden de gekste dingen. Maar wat gebeurt er eigenlijk met deze gevonden voorwerpen?

Verloren voorwerpen – wie is de eigenaar?

Natuurlijk proberen we te achterhalen van wie het verloren voorwerp is. Onze gasten nemen zelf regelmatig contact met ons op om te vragen of we hun verloren voorwerpen hebben gevonden. Uiteraard doen we dan ons uiterste best om die iPhone met alle vakantiekiekjes terug te vinden, of een kindje te herenigen met zijn lievelingsknuffel. Maar soms wordt er geen contact opgenomen, en kunnen wij ook niet achterhalen van wie het voorwerp is.

En dan?

Verloren voorwerpen - opbrengst voor de reddingsbrigade

In die gevallen worden de gevonden spullen opgeslagen in Dover. Ieder kwartaal verdelen onze collega’s aldaar de spullen over verschillende goede doelen. Gevonden kleding wordt gedoneerd aan het Leger des Heils. Waardevolle spullen zoals elektronica worden via een lokale shop verkocht. De opbrengst wordt gedoneerd aan een goed doel. Afgelopen kwartaal werd de opbrengst van 800 pond gedoneerd aan ‘Sauveteurs en Mer’, de reddingsbrigade in Duinkerken. Zo wordt er toch nog iets goed gedaan met al die verloren voorwerpen!

Een reisverzekering is belangrijk!

Tip: het kan natuurlijk iedereen overkomen om iets te verliezen, of dat nu aan boord is of op een ander moment tijdens je reis. Een reisverzekering afsluiten is dan een goed idee!

BEZOEK DFDS.NL ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

2 Reacties Schrijf een reactie

  1. Bij wie of waar kan ik een melding doen van verloren goederen? Op onze terugtocht 30/11/2019 van Newcastle naar IJmuiden hebben we – in de speciale hut met hond – hoogstwaarschijnlijk een Sony Noisecanceler hoofdtelefoon laten liggen. Kan op de website niet vinden waar deze melding te doen. Of kijk ik niet goed.
    Groet, Erna Foekema

Geef een reactie