Verken Newcastle: De beste bezienswaardigheden

Ben je op zoek naar een geweldige plek voor een weekendje weg, om nieuwe bezienswaardigheden te ontdekken of voor een welverdiende break? Dan is Newcastle de plek voor jou! 

Deze stad in het noordoosten van Engeland is een van de meest levendige en diverse steden van het Verenigd Koninkrijk. Een wandeling door de geplaveide straten en groene parken zal je zeker de adem doen benemen. Maar om echt te kunnen genieten van de bezienswaardigheden en attracties van Newcastle, is het natuurlijk belangrijk om goed voorbereid te zijn. Wij zullen je kennis laten maken met het beste wat deze stad en haar omgeving jou te bieden heeft, en ontdek waarom iedereen Newcastle minstens één keer in zijn leven zou moeten bezoeken.  

Quayside 

De wijk Quayside is zeker een lust voor het oog. Zo zijn niet alleen de historische gebouwen erg fascinerend, maar ook het uitzicht op de rivier de Tyne en de prachtige bruggen. Overdag biedt Quayside een prachtig panorama van hedendaagse architectuur tegen de achtergrond van de iconische rivier de Tyne, en ’s avonds zorgen de lichtjes voor een nog magischere sfeer. 

Rooftop bars 

Als je op zoek bent naar een plek waar je even uit kunt rusten en tegelijkertijd kunt genieten van het geweldige uitzicht over de stad Newcastle, dan zijn rooftop bars de perfecte plek! Ga bijvoorbeeld naar ABOVE, bovenop het Vermont Hotel, 3SIXTY Champagne Lounge in Hadrian’s Tower of Roof Thirty Nince in Fenwick Newcastle voor een fantastisch uitzicht van bovenaf. Je hebt een prachtig uitzicht over de stad, waar je ook zit!  

Grey Street 

De historische Grey Street in Newcastle is een van de meest pittoreske straten van Groot-Brittannië, met zijn elegante monumentale gebouwen, heerlijke restaurants, stijlvolle bars en onafhankelijke winkels. De straat is bijna twee eeuwen geleden aangelegd en herbergt beroemde bezienswaardigheden zoals het Theatre Royal, waar sinds de opening meer dan 250 jaar geleden al talloze theatervoorstellingen hebben plaatsgevonden. Met zijn vele attracties en aanzienlijke pracht is het geen wonder dat deze iconische straat zo populair is!  

Angel of the North 

Het beeldhouwwerk Angel of the North is zeker een bezoek waard als je op reis gaat naar Engeland. Dit iconische kunstwerk staat in Gateshead, op slechts 15 minuten van Newcastle. Er wordt gezegd dat dit de grootste engelensculptuur ter wereld is, en het is werkelijk adembenemend! Met een hoogte van 20 meter en een spanwijdte van 54 meter steekt het indrukwekkend boven het landschap uit. Voor veel bezoekers symboliseert het beeld bescherming en hoop, dus mis de kans om het zelf te gaan bekijken niet!  

Klooster en kasteel van Tynemouth 

Als je een dag aan zee wilt doorbrengen, bezoek dan zeker Tynemouth Priory and Castle. De ruïnes van dit versterkte klooster liggen op een heuvel en bieden een prachtig panoramisch uitzicht. 

De kasteelruïne, die dateert uit de jaren 1090, is in het weekend geopend zodat bezoekers de pracht en praal kunnen bewonderen en na kunnen denken over de eeuwenlange geschiedenis. De ruïnes omvatten de overblijfselen van de priorijkerk en een fort uit het tijdperk van de Tudor dynastie, en bieden een geweldige leerervaring tegen de achtergrond van een prachtig uitzicht op de Noordzee. 

Newcastle is een levendige en diverse stad met tal van bezienswaardigheden om te verkennen. Van het iconische beeldhouwwerk Angel of the North tot de historische Grey Street met zijn vele restaurants, bars en winkels, er is voor elk wat wils in dit unieke deel van Engeland! 

Of je nu op zoek bent naar een rustgevende vakantie of een spannend avontuur, zorg ervoor dat je deze prachtige stad verkent tijdens jouw volgende MiniCruise. Kom met ons mee en ontdek alles wat Newcastle te bieden heeft den heeft!

BEZOEK DFDS.NL ▸


Geef een reactie