UNESCO in Zuidwest Engeland

Bath, Somerset

In het vorige blog over de UNESCO bezienswaardigheden schreven we over het zuidoosten van Engeland. In dit tweede deel van de UNESCO trail verplaatsen we ons naar het zuidwesten van Engeland. Ook hier vind je een aantal indrukwekkende gebouwen en monumenten die een bezoekje waard zijn.

Van Keltische mysteries tot industriële overblijfselen

Begin met een bezoek in Wiltshire aan Stonehenge en Avebury, twee uitzonderlijk bewaarde monumenten. Er hangt hier een mysterieuze sfeer, omdat de betekenis van deze cirkels van stenen nog altijd een raadsel zijn. Deze heilige plaatsen en de nabijgelegen neolithische gebieden zijn unieke overblijfselen van de prehistorie.

Stonehenge
Stonehenge

Vervolg de reis naar Bath, een van de mooiste steden in Engeland, waar van het centrum en de Romeinse baden als werelderfgoed zijn erkend. Bath werd gesticht door de Romeinen als kuuroord. Tijdens de middeleeuwen werd de plaats een belangrijk centrum van de wolindustrie.

Romeinse baden, Bath

Rij van Devon naar Cornwall langs de spectaculaire kustlijn met rotsen van meer dan 185 miljoen jaar oud. Een groot deel van het landschap werd in de 18e en 19e eeuw omgevormd als gevolg van de snelle groei van de koper en tinmijnbouw. De diepe ondergrondse mijnen, loodsen, gieterijen, nieuwe steden en kleine bedrijven weerspiegelen de vruchtbare innovatie tijdens de 19e eeuw. De overblijfselen van het mijnlandschap tonen de bijdrage van Cornwall en West-Devon aan de Industriële Revolutie.

BEZOEK DFDS.NL ▸


Geef een reactie