UNESCO in Noord Engeland

Durham

Van het zuidwesten naar het zuidoosten en door het hart van Engeland vervolgen we onze UNESCO tocht naar het noorden van Engeland. Want ook het noorden van Engeland is rijk aan indrukwekkende bezienswaardigheden!

Het eeuwige Engeland

Het noorden van Engeland, een regio met prachtige meren en heuvels. Het was ooit de grens van het Romeinse rijk en vandaag de dag is deze grens nog steeds te volgen dankzij de muur van Hadrianus, een reeks van vestingwerken die over meerdere kilometers lopen en waarvan bepaalde delen goed bewaard zijn gebleven. In totaal is de muur 117 kilometer lang en is perfect voor een wandeling langs de oevers van de rivier Tyne tot de Solway Firth. De dorpjes onderweg zijn ook erg leuk om te bezoeken.

Hadrian's Wall
Hadrian’s Wall

In deze regio staat ook de kathedraal en het kasteel van Durham, benoemd door UNESCO tot Normandische architectuur. Om alles te ontdekken raden we je aan om hier in de buurt een hotel te boeken. Er is zo veel te zien!

Een korte rit richting het zuiden leidt naar Studley Royal Park en de ruïnes van de abdij van Fontans, die UNESCO erkent als de typische schoonheid van het 18e-eeuwse Engeland.

Sla ook zeker het Lake District niet over. Het landschap daar is prachtig. Lake District is gelegen aan de westkust tussen valleien en bergen en er zijn hier meerdere wandelroutes.

Lake District
BEZOEK DFDS.NL ▸


Geplaatst door

Functie: Acquisition Marketing Specialist

Geef een reactie