De mooiste tuinen en valleien langs de Engelse Kust

Overbeck’s, Salcombe
Overbeck’s, © Devon Museums

Tuinen vind je door heel Engeland. In alle soorten en maten. De meest spectaculaire tuinen vind je toch wel aan de kust. Met tropische planten, een frisse zeelucht, prachtige uitzichten op de kliffen zijn deze tuinen een magische plek om te bezoeken. Wij zetten er een paar voor je op een rijtje.

Coleton Fishacre, Devon

Verscholen tussen de kliffen aan de kust ligt Coleton Fishacre. Dit ruige stukje land is perfect voor verfrissende wandelingen die je loodsen langs de meest prachtige vijvers en uitzichten op zee. Omdat de tuin verborgen ligt en het een uniek micro klimaat heeft, bloeien er de meest kleurrijke planten. Je vindt deze tuin in Devon, in het zuiden van Engeland.

Devon Coleton Fishacre
© National Trust

Glendurgan, Cornwall

Glendurgan heeft drie verborgen valleien met prachtige wilde planten en bloemen. De valleien leiden naar de Helford River. Door het gemoedelijke klimaat kun je er van alles vinden. Er zijn oevers vol met aquilegia en allerlei exotische planten die groeien op de bomen(!). Een van de meest exotische planten die hier groeit is de boomvaren. Het leukste is misschien wel het kersenlaurier doolhoof. Glendurgan ligt in het zuidwesten van Engeland.

Glendurgan, Cornwall
© falriver.co.uk

Lindisfarne Castle, Northumberland

Lindisfarne Castle is het meest bekend van zijn gelijknamige kasteel. Dit kasteel werd in het verleden regelmatig aangevallen door de Vikingen. In het heden is de omringende locatie omgetoverd tot een prachtige tuin ontworpen door tuinarchitect Gertrude Jekyll. De bloemen die er bloeien zijn met zorg gekozen en zorgen voor een waar kleurenpalet. Lindisfarne ligt op een klein stukje rijden van Newcastle. Een bezienswaardigheid om niet te missen!

Lindisfarne Castle - Northumberland
© National Trust

Overbeck’s, Salcombe

Genesteld in de kliffen met uitzicht op de blauwe wateren in Salcombe, ligt deze prachtige tuin rondom het huis van wetenschapper en uitvinder Otto Overbeck. Het is een magische plek om te ontspannen. Ruik de frisse zeelucht en voel de wind in je haar terwijl je uitkijkt over de riviermonding. De tuin zelf is een subtropisch paradijs met torenhoge palmbomen met kleurrijke, exotische en zeldzame planten. Je vindt Overbeck’s in het zuiden van Engeland.

Overbeck’s, Salcombe
© Devon Museums

Plas Newydd, Anglesey

Meer richting Wales ligt Plas Newydd. Plas Newydd ligt aan de oevers Menai met uitzicht op nationaal park Snowdonia. De uitgestrekte tuinen rond Plas Newydd House zijn adembenemend. Wandel naar het Italianate Terrace, dat tijdens de warmere maanden is verlicht met oranje gekleurde planten zoals de canna, ligularia, rudbeckia en dahlia. Zoek exotische bloemen in de beschutte tuinen en loop door mysterieuze bosgebieden met torenhoge Chileense beuken en de aromatische eucalyptus.

Plas Newydd - Anglesey
© National Trust

Benieuwd naar deze en andere tuinen in Engeland? Neem dan een overtocht van Calais of Duinkerken naar Dover of van IJmuiden naar Newcastle en vind jouw favoriet.

BEZOEK DFDS.NL ▸


Wesley

Geplaatst door

Functie: Marketing Executive

Geef een reactie