Tuin om te genieten

Harlow Carr

De Royal Horticultural Society (RHS) kennen we als de organisator van de wereldberoemde Chelsea Flower Show. De RHS heeft vier schitterende toontuinen: Wisley (Surrey), Rosemoor (Devon), Hyde Hall (Essex) en Harlow Carr (Yorkshire). Laten we die laatste even met een bezoekje vereren.

Harlow Carr ligt aan de rand van Harrogate, een charmante stad (en voormalig kuuroord) in het zuiden van Yorkshire en trekt bezoekers van overal ter wereld. Die tuin is dan ook een plaatje.

Harlow Carr

Harlow Carr, zo genoemd naar de locatie, bevindt zich op de plaats waar in de 18de eeuw een zwavelhoudende bron werd ontdekt. Bij de bron werd een tuin aangelegd en een kuurhotel gebouwd. Dat liedje duurde niet zo erg lang en in de jaren 50 van de vorige eeuw kwam de site in handen van de RHS die er de huidige tuin aanlegde.

Voor iederéén

Vandaag is Harlow Carr, zoals alle tuinen van RHS, een plek waar je inspiratie kunt opdoen voor je eigen tuin en waar bloemen-, planten en bomenliefhebbers zowat in extase geraken bij het zien van al die soorten en variëteiten. (De meeste planten die je er ziet, kun je ook ter plaatse kopen.)

Gelukkig is Harlow Carr voor de iets mindere kenner (zoals ik) ook gewoon een schitterende tuin, waar je kunt genieten van perken en borders, allerlei mooie hoekjes, een heuse vallei (waardoor dat zwavelhoudende beekje loopt), een bankje om een boek of de krant te lezen, en een vestiging van de beroemde tearoom Bettys (die dit jaar honderd jaar bestaat). Voor wie naar Yorkshire trekt, is Harlow Carr echt een niet te missen tuin!

Harlow Carr

Volgende keer vertel ik hier het verhaal van Bettys, een van de beroemdste tearooms van Engeland!

BEZOEK DFDS.NL ▸


Dirk Musschoot

Geplaatst door

Functie: eindredacteur bij de Belgische krant Het Nieuwsblad en schrijver

Geef een reactie