Top 5 UK bestemmingen voor deze zomervakantie

 

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met fantaseren over je volgende zomervakantie. Heerlijk de warmte of het avontuur opzoeken. Of wil je juist genieten van de schitterende natuur en de rijke historie. Speciaal voor jou hebben we de top 5 zomerse bestemmingen in Groot-Brittannië op een rijtje gezet:

1. Schotse Hooglanden

Een bezoek aan het fantastische landschap van de Schotse Hooglanden is een unieke ervaring. De sprookjesachtige bergen, de mysterieuze lochs en de gastvrije ‘locals’ zal je niet snel vergeten. Tevens mag een bezoek aan één van de kastelen niet ontbreken en natuurlijk het beroemdste loch van Schotland; Loch Ness. De actieve vakantieganger komt hier tijd te kort, zo kun je gaan wildwaterraften, klimmen, kajakken, vissen of golfen. Na afloop kun je heerlijk relaxen aan het mooie strand van Camusdarach Beach.

2. Snowdonia

In het noorden van Wales ligt het Snowdonia National Park. Het park staat bekend om haar spectaculaire berglandschappen en de hoogste berg van Groot-Brittannië: Mount Snowdon. Je kunt met een treintje omhoog en genieten van het prachtige uitzicht. Als je van iets meer avontuur houdt dan kan je hier uitstekend wandelen, hiking, mountainbiken, kanoën of zelfs bungeejumping. Snowdonia staat garant voor een adembenemende ervaring!

3. Kent

Uitzicht vanaf de White Cliffs

Dit graafschap ligt in het zuidoosten van de UK en wordt ook wel de ‘tuin van Engeland’ genoemd. Het prachtige heuvellandschap, de schitterende klifkust en de kronkelende weggetjes zijn kenmerkend voor deze regio. Bezoek de historische stad Canterbury met de prachtige kathedraal, het eeuwenoude Dover Castle met spectaculair uitzicht of Dickens World, het themapark rondom de verhalen van Charles Dickens. Kent heeft veel te bieden en is ideaal voor een lange of korte vakantie.

4. The Lake District

Zoals de naam al zegt, bestaat het gebied ‘de Lakes’ uit verschillende meren. Een bezoekje aan dit prachtige natuurgebied zal zeker niet teleurstellen. Je kunt er heerlijk wandelen, boottochten maken of zelfs een ritje maken in de stoomtrein. Ga gezellig rondstruinen in één van de vele pittoreske plaatsjes in het Lake District, zoals Grasmere, Ambleside en Hawkshead. Zoek een lokale eetgelegenheid op en probeer de specialiteit van de regio. Dit mooie, natuurrijke gebied is een aanrader voor het gehele gezin!

5. Cornwall en Devon

St. Ives

De opmerkelijke kustlijn, de authentieke vissershavens en een zeer divers landschap maken Cornwall en Devon tot een geliefde vakantiebestemming. Dankzij de warme golfstroom wordt de zuidelijke kuststrook ook wel de ‘Engelse Rivièra’ genoemd. Deze regio is een populaire plek bij zeevogels en zeehonden. Ook zijn er wildparken en is het National Marine Aquarium in Plymouth zeker een bezoekje waard.

Vooral in Cornwall kunnen tuinliefhebbers hun hart ophalen en zullen het Eden Project in Bodelva niet willen missen. De middeleeuwse stad Exeter met haar fraaie kathedraal uit de 14de eeuw is één van de trekpleister van het graafschap Devon. Kortom, Cornwall en Devon zijn unieke zomerse bestemmingen!

Ben je in gedachte al afgedwaald naar een van deze vijf top bestemmingen in de UK? Boek dan nu jouw overtocht!

BOEK JOUW ZOMERVAKANTIE ▸


Geef een reactie