Top 5 attracties in Edinburgh volgens TripAdvisor

The Military Tattoo - Edinburgh

Heb je een reis naar Edinburgh in de planning staan maar weet je nog niet goed wat je allemaal wilt gaan doen? TripAdvisor biedt altijd uitkomst! Ik neem de top 5 attracties van Edinburgh volgens deze reviewsite voor jullie onder de loep.

1: The Royal Edinburgh Military Tattoo

De wereldberoemde Taptoe moet je zeker gaan zien als je Edinburgh bezoekt in augustus. Drie weken lang wordt elke avond (met uitzondering van de zondag) de Military Tattoo opgevoerd. Edinburgh Castle is schitterend verlicht en het hoogtepunt is ‘The Lone Piper’, een indrukwekkende solo van een doedelzakspeler. Deze staat hoog boven op de kantelen van het kasteel. Kippenvel gegarandeerd! Houd er wel rekening mee dat de tickets al ver van te voren zijn uitverkocht, dus wees er op tijd bij.

“Onvergetelijke show en entertainment letterlijk en figuurlijk op hoog niveau!!!” – Reiziger op TripAdvisor

2: Escape

Als je op zoek bent naar een unieke activiteit, is Escape een toffe optie. Je wordt samen met je teamgenoten opgesloten in een kamer en vervolgens heb je 60 minuten de tijd om uit deze kamer te ontsnappen. Je doet dit door in de kamer op zoek te gaan naar verborgen sleutels en puzzels op te lossen, waarmee je weer aanwijzingen krijgt die je helpen bij de ontsnapping. Onlangs heb ik zelf een soortgelijk ‘spel’ gespeeld in een andere stad en vond het absoluut de moeite waard.

“Veel plezier voor het hele gezin” – Reiziger op TripAdvisor

3: Arthurs Seat

Arthurs Seat is een park aan de rand van de stad. Na het beklimmen van de heuvel wacht je een prachtig panoramisch uitzicht over de stad. Fototoestel mee dus! Tip: de ‘achterkant’ van de heuvel is minder steil en dus makkelijker te beklimmen.

“Stevige wandeling, maar de moeite waard” – Reiziger op TripAdvisor

4: Royal Yacht Brittannia

Op het Royal Yacht Brittannia kun je zien hoe de Britse koninklijke familie en de bemanning vroeger op het schip leefden. Je kunt onder meer een kijkje nemen in de machinekamer, de slaapkamers en de ziekenboeg van het schip. Leuk detail, in de “Royal Deck Tea Room” kun je genieten van een kopje echt Engelse thee, op de plaats waar vroeger de koninklijke familie recepties en buffetten organiseerden. Tip: er is een Nederlandstalige audiotour beschikbaar.

“Een van de mooiste attracties van Schotland” – Reiziger op TripAdvisor

5: National Museum of Scotland

Je bent in Schotland, dus het zou zomaar kunnen dat het een dagje regent tijdens je stedentrip naar Edinburgh. Niet getreurd: dan is er het National Museum of Scotland. Het is een groot museum (vier verdiepingen) met diverse tentoonstellingen op het gebied van biologie, natuur, geschiedenis, astronomie, geologie… Je bent hier makkelijk een paar uur zoet. Het museum is zeer interactief en daarom leuk voor jong en oud. Extra pluspunt: de toegang is gratis!

“Groot en interactief museum, en nog gratis ook” – Reiziger op TripAdvisor

Meer inspiratie opdoen? Kijk ook eens naar de tips van local Anja, die al jaren in Edinburgh woont.

Tip: als je met de auto naar Schotland wilt, is de overtocht met de ferry van IJmuiden naar Newcastle de snelste route, na een uur rijden ben je in Schotland.

VAKANTIE NAAR EDINBURGH ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

Geef een reactie