Taste of Scotland – voor de echte fijnproevers!

Geniet van de Taste of Scotland op een heerlijk terras

Culinaire liefhebbers opgelet! Schotland is hét land om je smaakpapillen op scherp te zetten. Van malse stukken vlees tot fish and chips en van schelpdieren tot gevogelte! Ik vertel je graag over de culinaire hoogstandjes die dit prachtige land te bieden heeft.

Upcoming Scotland

Steeds meer koks worden zich ervan bewust dat ingrediënten uit Schotland garant staan voor kwaliteit. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de ‘Scotland dining scene’ steeds meer bekend raakt. Heerlijk rund- en lamsvlees uit Aberdeenshire, wild uit de Highlands en schelpdieren uit de zuivere kustomgeving bijvoorbeeld.

Neem daarbij zacht fruit uit Angus, groenten en kruiden uit één van de vele moestuinen, traditionele ingrediënten zoals haver en je hebt de perfecte basis voor een creatief gerecht uit de Schotse moderne keuken. Hiervan krijgt toch iedereen zin om lekker te koken? Ik in elk geval wel!

Haggis - het ultieme Schotse gerecht

Écht Schots eten

Voor sommigen klinkt het wellicht niet heel lekker, maar wanneer je op vakantie in Schotland bent, moet je zeker eens Haggis geproefd hebben. Dit is één van de bekendste Schotse traditionele gerechten dat bestaat uit gekookte schapenmaag gevuld met hart, long, lever, nier en havermout en op smaak gebracht met verschillende kruiden. Probeer ook eens ‘Cullen Skink’, een vissoep gemaakt met gerookte schelvis en gekookte aardappelen. Als dessert neem je dan Cranachan; geroosterde haver met honing, whisky, room en bessen.

HIGH TEA, LAUDER, SCOTTISH BORDERS.

Fish and chips in Schotland

Fish and chips? Maar je had het toch net over authentiek Schots eten? Klopt, maar ook fish and chips hoort hier zeker bij. De heerlijke smaak van de verse Schotse vis gecombineerd met een heerlijke portie frites kan net zo goed voor een culinair hoogtepunt zorgen. Zo vind je bijvoorbeeld in Tobermory op het eiland Mull, The Fish and Chip Van, een van de bekendste etablissementen waar je heerlijke fish and chips kunt proberen. De gerechten worden bereid op basis van verse vis die dagelijks uit de zee wordt gehaald. Bovendien heb je een prachtig uitzicht over de baai. Absoluut genieten dus!

Overtocht naar Schotland

Zelf Schotland en haar heerlijke gerechten ontdekken? Neem de ferry IJmuiden – Newcastle. Newcastle ligt in Noord-Engeland vanwaar het nog maar een uurtje is naar Schotland rijden. Bekijk ook eens onze rondreizen naar Schotland waar je hotels ook meteen zijn inbegrepen.

Alvast veel plezier en enjoy the taste of Scotland!

AUTOVAKANTIES NAAR SCHOTLAND ▸


Geef een reactie