Tallinn – must-do’s in de stad

Tallinn - wat een prachtige stad!

Hoog op mijn bucketlist: een roadtrip door Scandinavië en Oost-Europa! Via Duitsland naar Denemarken en met de ferry Kopenhagen – Oslo naar Noorwegen. En dan via de route Stockholm – Tallinn via Oost-Europa weer terug naar Nederland. Als voorproefje was ik onlangs een paar dagen in Tallinn. De hoofdstad van Estland heeft me aangenaam verrast. Wat een leuke & hippe stad! Ik geef je alvast mijn favoriete to-do’s & must-sees in de stad.

De highlights van Tallinn

Ja, hier komen alle toeristen, maar je moet er toch wel even naartoe want ze komen er niet voor niets:

  • Vanalinn – de oude stad. Dit deel van de stad is hoger gelegen en de oude gebouwen zijn er prachtig bewaard gebleven. De St. Olav’s kerk (links op de foto bovenaan) bijvoorbeeld, en het Toompea kasteel. Slenter hier zeker even rond door de mooie straatjes (tip: Lühike jalg is één van de mooiste)
  • Raekoja Plats – Een levendig plein waar zowel veel toeristen als locals komen. Een goede plek om even een drankje te doen. Tip: beklim de toren van het raadhuis voor een mooi uitzicht over de stad.
  • Katariina Käik – een van de meest fotogenieke straatjes van de stad met een Middeleeuwse uitstraling.
  • Alexander Nevski Kathedraal – een orthodoxe kerk waar je absoluut even een kijkje moet nemen (gratis toegankelijk), wat een pracht en praal van binnen!

Mooi weer? Huur een fiets!

Tallinn zelf is niet persé een heel fietsvriendelijke stad (kinderkopjes en soms redelijk steile hellingen), maar met een paar minuten ben je de stad uit en kun je heerlijk rondtoeren over de platte wegen. Je kunt het beste een fiets huren bij City Bike, de fietsen zijn er van heel goede kwaliteit en de gidsen helpen je graag met het uitstippelen van een leuke route. Zowel ten westen als ten oosten van de stad kun je naar het strand fietsen, een heerlijk tochtje op een zonnige dag.

Culinair Tallinn

Je verwacht het misschien niet direct, maar in Tallinn kun je heerlijk eten & drinken. Mijn favoriete adresjes zijn restaurant FARM – waar alleen lokale gerechten op de kaart staan – en het naastgelegen RUKIS voor de allerlekkerste taartjes.

Regen? Ga naar het KGB-museum & pak een Escape Room mee

Tijdens onze trip hadden we een dagje regen. Erg? Nee hoor! Want ook ‘overdekt’ kun je je hier prima vermaken. Toch wel een must is een bezoek aan het KGB-museum in hotel Viru, reserveer minimaal een dag van te voren. Je kunt het museum namelijk alleen met een tourguide bezoeken en dit is erg populair! Dit piepkleine museum maakt veel indruk, in een uurtje vertelt de gids veel over hoe de KGB te werk ging in dit hotel.

Daarna ben je misschien wel toe aan een iets luchtiger vermaak. Het Escape Room-fenomeen is ook doorgedrongen in Tallinn. Escape biedt wel vijf verschillende kamers op verschillende moeilijkheidsniveaus. Ook hier is vooraf reserveren aan te raden!

Zelf naar Tallinn?

Zoals gezegd zou ik een bezoek aan Tallinn het liefste combineren met een roadtrip door Scandinavië en Oost-Europa. Vanuit Finland reis je relaxed naar de stad met de ferry-overtocht Stockholm – Tallinn.

Veel plezier in Tallinn!

BEZOEK DFDS.NL ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

Geef een reactie