Stag & Hen party in Newcastle: je kijkt je ogen uit

Newcastle Hen & Stag party

Newcastle is een winkelstad, dat weet iedereen. Maar Newcastle is ook dé stad voor vrijgezellenfeestjes.  Boek eens een overnachting in het weekend in Newcastle en verbaas je over de Stag & Hen parties die je dan overal in de stad tegenkomt. Er gaat een compleet nieuwe wereld voor je open.

Stag & Hen party: vrijgezellenfeestje op z’n Engels

Gedurende de dag komen ze aan in de stad; Groepen mannen en groepen vrouwen. Stag & Hen parties die van heinde en ver naar Newcastle toekomen. Vooral de vrouwen zijn al vroeg in de feeststemming getuige hun kleding. Vaak dragen ze speciaal gemaakte t-shirtjes of jasjes met op de rug hun eigen naam en hun grootste deugd. Sta niet verbaasd als er op de rug te lezen staat: “Janice, the dumb blondy”: het deert ze allemaal niet. Ze lijken er zelfs trots op te zijn. Op de voorkant van het shirt wordt dan nog verwezen naar de bruid, voor wie de vrijgezellenparty wordt georganiseerd.

Bij de mannen is het niet veel beter. De bruidegom wordt uitgedost in een strak, latex, politiepakje inclusief handboeien of een andere waanzinnige uitmonstering. Zijn vrienden dragen ook een zeer persoonlijke tekst op de rug van hun t-shirts. “Roy, the lover boy”. Het kan allemaal en hoe dubbelzinniger, hoe beter.

Hen & Stag party in Newcastle

Weer of geen weer, zomer of winter: een feestje kan altijd

Gaan de dames uiteindelijk echt stappen, dan komen de stiletto hakken uit de koffer en de rokjes waarvan de rits op knappen staat en die tot ver boven de knie reiken. Of je nou oud bent of jong, dik of dun, het is allemaal bling bling, roze, kant en linten. Ongeacht het weer, stappen zullen ze. En wel zonder jas, zonder kousen, met open schoenen en een lijf vol kippenvel. Gaan de heren naar de kroeg dan gaan ze helemaal uit hun dak en liefst allemaal in dezelfde Fred Flintstone-, Elvis- of Superman-outfit.

Kijk je ogen uit vanaf de zijlijn

Wil je dit bijzondere fenomeen zelf meemaken, probeer dan een plaatsje te vinden op een strategische plek en dan kan het feest beginnen: mensen kijken! Je valt van de ene verbazing in de andere en je hebt de tijd van je leven. Boek een citytrip Newcastle en bekijk de stad, als een nuchtere Hollander, eens van een andere kant.

CITYTRIP NEWCASTLE ▸


1 Reactie Schrijf een reactie

  1. We are a stag and hen company in Amsterdam for almost 10 years
    running a bikefirm with beerbikes and build them as well in USA and Holland damtours can look after your stag parties in Amsterdam ,
    can we work together?

Geef een reactie