Shoppen in Newcastle

Metrocentre in Newcastle

Bij DFDS reizen we allemaal graag naar Newcastle. Voor de cultuur en architectuur en de leuke restaurantjes, maar stiekem ook vooral om lekker te shoppen! We love British Brands! Ik verzamelde de beste shoppingtips van mijn collega’s voor jullie.

Northumberland Street – alle bekende merken bij elkaar

Wanneer je gaat shoppen in Newcastle, is Northumberland Street een absolute must. Deze straat wordt gezien als de belangrijkste winkelstraat van Newcastle. Alle bekende ketens zijn hier gevestigd, dus je bent zeker een middagje zoet. Ga los in de Primark, struin door de Marks & Spencer (hun food-afdeling is echt een aanrader) of neem een kijkje bij warenhuis Fenwick. Tussen de grote winkelketens vind je Bank. Hier vind je kleding voor zowel mannen als vrouwen. Van stoer tot chic, van hippe jurkjes tot kekke tasjes. En wanneer je op zoek bent naar bepaalde make-up die niet in Nederland te krijgen is (denk aan het fijne make-upmerk Sleek), haal je in drogisterij Boots je hart op.

High Bridge – vintage shoppen

Tussen de grote winkelstraten Grey Street en Pilgrim Street vind je High Bridge, hét straatje waar alternatieve winkels zich afwisselen met koffie- en lunchtentjes. Als je op zoek bent naar vintage kleding, trendy tassen en unieke colbertjes met schoudervulling, dan kun je hier je lol op.

Eldon Square – overdekt winkelcentrum met meer dan 100 winkels

Nu de Primark helemaal in Nederland is ingeburgerd, Topshop te koop is in de Bijenkorf en Urban Outfitters te vinden is in de Kalverstraat, moest ik op zoek naar een nieuwe ontdekking in Newcastle. En die vond ik: Next.

Next is goedkoper dan de Topshop en Urban Outfitters. Iets meer mainstream en echt Brits. In de winkel vind je de leukste jurkjes, shirts, tassen en colbertjes. Next zit in het overdekte winkelcentrum Eldon Square, in hetzelfde straatje als River Island, Topshop en de Apple Store.

BALTIC shop

Als je het BALTIC museum gaat bezoeken, ga dan ook even naar de museumshop. Leuke hebbedingen voor in huis: boeken, posters, leuke kaarten… Hier kun je zeker een origineel souvenir kopen, maar pas op: voor je het weet geef je veel te veel geld uit.

Grainger Market – terug in de tijd

Grainger Market - authentiek shoppen in Newcastle

Als je op zoek bent naar het authentieke Engelse gevoel, moet je zeker naar Grainger Market. Ook perfect bij wat minder goed weer, want deze markt is geheel overdekt. Er zijn meer dan 100 winkels gevestigd in Grainger Market, veelal kleine, lokale zaken. Groenteboeren, slagers en bloemisten, maar ook winkels die kleding verkopen. Heel leuk is Pumphrey’s Coffee Center, een heerlijk ouderwetse kruidenierszaak met meer dan 50 soorten koffie en 40 soorten thee. Bij Sloppy Joe’s Street Food haal je de lekkerste panini’s, sandwiches en salades. En sla Pet Lamb Patisserie zeker niet over, hier haal je heerlijke taartjes.

MetroCentre – een stad op zich

Het intu MetroCentre is eigenlijk een stad op zich. Dit winkelcentrum is één van de grootste van Europa. Er schuilen meer dan 300 winkels onder dit dak. Je vindt hier de grootste merken, maar ook bescheidenere boetiekjes. Nieuwe schoenen shop je bij Clarks en bij MenKind vind je toffe gadgets. De fanshop van Newcastle United is ook een must-visit! Leuk: ga lunchen in de American Style lunchroom.

Wil je ook lekker shoppen in Newcastle? Neem de ferry vanuit IJmuiden en ga op MiniCruise naar Newcastle. Tip: januari is een perfecte periode voor een shopweekend in Newcastle, want dan vindt de jaarlijkse sale plaats!

MINICRUISE NEWCASTLE ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

18 Reacties Schrijf een reactie

  1. Kan ik in New Castle ook mijn hart ophalen als ik Brocante wil kopen? Of zijn er ook standaard of geregeld rommelmarkten in de stad te vinden?

  2. Hoi, ik ga met twee tieners het eerste weekend van januari, zijn er in Newcastle leuke winkeltjes met snuisterijen en waar zit Starbucks?
    Ik neem aan dat het gewoon in het centrum van de stad zal zijn

  3. hoi ik heb een vraagje wij zullen 30 oktober in Newcastle zijn ben helaas in een rolstoel beland we blijven er ook een nachtje en gaan pas 31 terug we zijn er al vaker geweest maar nooit bij de bruggen is het te doen om met een rolstoel naar die markt te gaan op zondag aan het water en de terrasjes daar. ons hotel is in het centrum

    • Hi Kateleen, de ‘Quayside’ waaraan de markt ligt, is erg vlak want deze ligt naast de rivier. Dus dat is goed te doen. Newcastle zelf is op bepaalde punten wel erg steil, dus ik denk dat het ’t beste is om in jullie even om advies te vragen voor de beste route die je kunt nemen. Fijne reis!

  4. Had voor heet eerst een minicruise naar Newcastle gemaakt.De bootreis naar en van Newcastle was ons helemaal meegevallen,we zagen tegenop evt ruwe zee,en zeeziek worden.Gelukkig hadden we geluk met het weer.Het passagieren in Newcastle was heel leuk,veel bezienswaardigheden,de locals zijn behulpzaam,we hadden heerlijk gesnoept en gegeten,wat ons tegenvalt is de tijd die je ter beschikking had.Je kan niet relaxed en op je dooie gemak genieten van het stadten,omdat je steeds de klok in de gaten moet houden, je moet op tijd terug zijn om per bus terug naar het schip te gaan.Wil je dit vermijden,dan lijkt het zinnig om een overnachting in Newcastle te boeken,en de dag erna terug naar het schip .

    • Hallo Tino, wat goed om te horen dat jullie geluk hebben gehad met het weer. Bedankt voor je terugkoppeling over de tijd, een nachtje extra in Newcastle blijven is zeker geen straf 😉

  5. dank je wel voor de tips. Heb je ook leuk idee voor het shoppen waar misschien alles een beetje bij elkaar in de buurt zit. Het is maar 1 dag dat je alles kan verkennen. Misschien shoppen en pub en eet tentje wat beetje bij elkaar ligt ik heb geen idee hoe newcastle eruit ziet of wat ik kan verwachten. Het lijkt me in ieder geval heel leuk

  6. Wij gaan op 21 februari. Op 22 februari ben ik jarig. Wat kan je ons aanraden om mijn verjaardag in New Castle te vieren. Het is natuurlijk weer afhankelijk. Alvast bedankt.

  7. Oh….eventjes er tussen uit…..uitwaaien op de boot…..lekker slenteren en shoppen….koffie drinken bij Starbucks.
    Ja ik heb er SUPER veel zin in….

Geef een reactie