De meest geliefde schrijvers uit Engeland

Boeken

Op 23 april is het Wereld boeken dag. Engeland kent een hoop schrijvers die boeken hebben geschreven die impact hebben gehad op velen. Dé perfecte gelegenheid om zes van de meest bekende Engelse schrijvers in het zonnetje te zetten.

Charles Dickens

Deze in 1812 in Portsmouth geboren schrijver, is heel lang de meest bekende schrijver van Engeland geweest. Geen wonder, met bekende boeken over het klassieke kerstverhaal “A Christmas Carol” en zijn autobiografische roman “David Copperfield”. Maar zijn meest bekende werk is waarschijnlijk de roman over het weesjongetje Oliver Twist, dat hij schreef in zijn huis op 48 Doughty Street in Londen. Dit huis is omgetoverd tot Dickens Museum. In het museum worden diverse (tijdelijke) tentoonstellingen gehouden

Jane Austen

Deze romanschrijfster werd in 1775 geboren in Steventon, Engeland. Haar geboortehuis is geopend voor publiek. Je vindt er talloze voorwerpen van Jane, waaronder de tafel waaraan ze haar boeken schreef. Vergeet niet de mooie tuin te bezoeken! In dit huis schreef ze veel van haar romans, waaronder haar bekendste werk: Pride & Prejudice.

https://www.jane-austens-house-museum.org.uk/

William Shakespeare

“To be, or not to be” Bij deze woorden denken de meeste mensen meteen aan William Shakespeare. Het is een quote uit een van zijn bekende theaterstukken: Hamlet. Maar Shakespeare maakte meer bekende toneelstukken. Zo is hij ook de schrijver van MacBeth en het misschien wel meest dramatische liefdesverhaal ooit: Romeo & Julia. Shakespeare werd geboren in 1564 in het Engelse Stratford-upon-Avon. In dit gezellige stadje kun je zijn huis bezichtigen, maar er is meer te zien in deze ‘Shakespeare-stad’. Zo is er een museum ingericht in zijn geboortehuis, maar kun je ook het huis bezoeken waar hij in 1616 stierf (aan een verkoudheid, nota bene!).

https://www.checkoutsam.nl/geboortehuis-van-shakespeare-stratford-upon-avon/

Shakespeare - Stratford upon Avon
Geboortehuis van Shakespeare

Brontë Sisters

De drie gezusters Brontë waren erfelijk belast met schrijversgenen, ze komen uit een familie vol schrijvers en dichters. Ze publiceerden oorspronkelijk onder mannelijke pseudoniemen, maar inmiddels is wereldwijd bekend dat het de zusters Brontë waren die achter meesterwerken als Jane Eyre en Wuthering Heights zitten. De zusters werden tussen 1816 en 1820 geboren in Engeland, in Haworth. Hun geboortehuis is omgetoverd tot ‘The Dining Room’, hier kun je terecht voor een heerlijke kop koffie, thee of een maaltijd gemaakt van lokale producten.

https://www.brontebirthplace.co.uk/emilys—the-dining-room.html

Agatha Christie

Je hebt luxe paarden en werkpaarden. Agatha Christie behoort zeker tot de laatste categorie. In haar 86-jarige leven schreef ze niet minder dan 66 detectiveromans, en daarnaast nog een flink aantal toneelstukken, gewone romans en non-fictie boeken. Deze productieve dame is dan ook een van de meest succesvolle auteurs ooit. Ze werd op 15 september 1890 geboren in het zuiden van Engeland, in Devon. In het plaatsje Torquay om precies te zijn. Torquay is sowieso een leuke badplaats om te bezoeken, maar je vind er ook het Torquay museum, waar ze een galerij geheel aan Agatha Christie hebben gewijd. Zo vind je er onder andere een reconstructie van de studeerkamer van haar bekendste personage, de detective Poirot. Een echte must-visit voor fans!

http://torquaymuseum.org/explore/look-inside-the-galleries/agatha-christie-gallery

Torquay
Torquay

Lewis Carroll

Charles Lutwige Dodgson, daar heb je vast nog nooit van gehoord? Deze meneer is dan ook een stuk bekender onder zijn pseudoniem Lewis Carroll. Lewis was een diaken & wiskundige, maar schreef zijn kinderboeken – waarvan de meest bekende Alice in Wonderland is – onder dit pseudoniem. Hij werd in 1832 geboren in het plaatsje Chesshire in Engeland, en ook vandaag de dag kun je in dit plaatsje terecht om meer over hem te weten te komen. Het Lewis Carroll Centre is gevestigd in de All Saints Church, middels informatiepanels kom je meer te weten over Lewis.  

https://www.visitengland.com/nl/experience/ontdek-het-cheshire-van-lewis-carroll

J.K. Rowling

Wie kent haar niet? De geestelijk vader (of eigenlijk moeder in dit geval) van Harry Potter. De bekende 7-delige boekenreeks over de jonge tovenaar is misschien wel de meest succesvolle boekenserie ooit. J. K. Rowling werd op 31 juli 1965 geboren in het Engelse Gloucestershire maar het meeste schrijfwerk deed ze in een pub in Edinburgh (The Conan Doyle). Deze pub is dan ook een geliefde plek voor Harry Potter fans. Als je fan bent van de boekenserie is een trip naar Engeland en Schotland zeker aan te raden, want het barst er van de locaties die je terugziet in de films. Denk bijvoorbeeld aan perron 9/4 in Londen of de indrukwekkende Glennfinnan viaduct waar de Hogwarts Express overheen rijdt. Lees er meer over in dit blogartikel: https://blog.dfds.nl/op-jacht-naar-harry-potter/

BRENG ME NAAR ENGELAND ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

3 Reacties Schrijf een reactie

Geef een reactie