Schotland door de ogen van René van Baalen

B&B Ardblair, Fort William, Schotland

Bij DFDS hebben we verschillende collega’s die zich met recht Schotland-expert mogen noemen, maar wie kan nu beter vertellen hoe het echte leven daar is, dan een local? Na een oproepje ontvingen we diverse enthousiaste reacties van Nederlanders die in Schotland wonen en die wel voor een weekje ons Twitter-account willen overnemen.

Van 5 t/m 11 april nam Annette ons Twitter-account over, zij deelde haar favoriete adresjes in Edinburgh met ons. Komende week (19 t/m 25 april) geven wij het stokje door aan René van Baalen, die samen met zijn vrouw Conny alweer jaren in Schotland woont en daar een charmant B&B runt.

Even voorstellen

Mijn naam is René van Baalen, 54 jaar oud. In 2006 ben ik getrouwd met Conny. Het plan was om in Lumley Castle te trouwen, maar dat bleek (door Engelse wetgeving) niet mogelijk. Wij zijn toen uitgeweken naar het Schotse Gretna Green. Dit is de plaats waar sinds de 18e eeuw de smid huwelijken mag voltrekken.  Engelse stelletjes vluchtten de grens over en kwamen getrouwd weer terug. Je kan nog steeds trouwen in de smidse, met als bevestiging van het huwelijk een klap op het aambeeld, en een huwelijk in Gretna Green is tegenwoordig helemaal legaal. Geen Las Vegas toestanden, wel heel romantisch.

René en Conny

Waarom ben je ooit naar Schotland verhuisd?

Het is jarenlang onze droom geweest om een B&B te hebben in Schotland. Waarom Schotland? Schotland heeft altijd wel iets dat de mensen aantrekt. De mystiek van het Monster van Loch Ness, de vele kastelen met bijbehorende spoken, whisky, de ruigheid van het landschap en die prachtige natuur. En natuurlijk de grote vraag: wat dragen de Schotten onder hun kilt?

Na een moeizaam jaar van onderhandelen met banken en makelaars hebben wij ons droomhuis gevonden in Fort William: Ardblair. Een Victoriaans huis met 3 prachtige gastenkamers. Gelegen in het centrum van de Outdoor Capital of the UK. Hier ontvangen wij gasten uit de hele wereld die allemaal iets met Schotland hebben. Of het zijn lange afstandswandelaars (de West Highland Way), stoomliefhebbers (Jacobite Steam Train) bergbeklimmers (Ben Nevis) of vakantiegangers die willen genieten van al het andere moois dat Schotland te bieden heeft. Natuurlijk ontbreken de Amerikanen niet, die vaak komen om hun voorvaderen te vinden. Wij willen onze liefde voor Schotland graag delen met onze gasten.

Wat kunnen we de komende week verwachten op Twitter? Wat ga je met ons delen?

De komende 5 dagen zal ik voor DFDS twitteren over de prachtige natuur van de Highlands, de vele activiteiten en bezienswaardigheden van Schotland en natuurlijk onze belevenissen met de Schotse bevolking.

Ook benieuwd naar de verhalen en tips van René? Volg ons op Twitter!

AUTOVAKANTIES IN DE HIGHLANDS ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

Geef een reactie