Schotland en kinderen – a perfect match

Het Glennfinnan viaduct

Ik krijg vaak de vraag, is het nou wel verstandig om met kinderen naar Schotland te gaan? Want daar zou het altijd regenen… 

Happy Times – ook als het een keer regent

Eerst even iets recht zetten. Ja, het regent wel eens in Schotland. Maar wat ik heb gemerkt is dat wanneer je naar Schotland gaat, je er eigenlijk al vanuit gaat dat je met regen te maken krijgt. Dus je stelt je er op in, regenjas mee dus. Ga je naar Duitsland (om maar een voorbeeld te noemen) dan heb je ongeveer dezelfde weersomstandigheden en raak je gefrustreerd omdat het weer zo slecht is. In Schotland is dat niet zo, happy times, ook al regent het. Als je in Schotland bent dan laat je je natuurlijk niet kennen en ga je net als de Engelsen en Schotten gewoon op pad, regenjas aan en gaan. Kids houden ervan, laarzen (ofwel: wellies) aan en door de plassen banjeren.

Schotland met kinderen

Fietsen bij Loch Katrine

Maar: gelukkig is het ook regelmatig wél prima weer en dan kunnen je kids zich helemaal uitleven. Wat dacht je bijvoorbeeld van SUP-pen in Loch Lomond of fietsen bij Loch Katrine?

In Schotland zul je ervaren dat alles ingericht is voor kinderen en dat het juist heel relaxed is. Overal is aan ze gedacht, de kleinste attractie wordt enorm groot gemaakt, alsof het echt iets groots is. Kastelen, attracties, horeca gelegenheden… overal zijn je kids welkom en krijgen ze speciale aandacht.

Tip van Maggie van VisitScotland:

Laat je meeslepen in de magische wereld van Harry Potter met een reis naar de Highlands aan boord van de ‘Jacobite’ trein, die in de films te zien was als de Hogwarts Express. Of bezoek het indrukwekkende Glenfinnan Viaduct, bekend uit de films!

En trouwens, wist je dat Schotland vanaf de ferry naar Newcastle dichterbij is dan een ritje naar de het Sauerland? Onze vakantie staat alweer gepland deze zomer…

OVERTOCHT NAAR NEWCASTLE ▸


Celest

Geplaatst door

Functie: Head of Campaign Management

3 Reacties Schrijf een reactie

  1. Inderdaad, maar wat mij betreft is het de “Celtic spirit” van de Schotten die naast de prachtige natuur, de geschiedenis van Schotland & fenomenale conservering van deze geschiedenis de doorslag geeft om van Schotland vakantiebestemming nr1 te maken, en niet te vergeten de mooie “Scottish bagpipe music” zolang je dit niet beluisterd heb te midden van de Highlands weet je niet wat muziek is (mijn bescheiden mening want ik kan zelf geen noot spelen!)

  2. Schotland is zo prachtig ! En idd je je moet er niet heen gaan als je alleen maar in de zon op het strand wil liggen. Je moet er wel heen gaan als je van prachtige natuur, mistiek, geschiedenis en vriendelijke mensen houd !! Ook met kinderen is dit prima te doen. Vaar zelf met een bootje over het prachtige loch Lommond, maak een wandeling langs een kanaal vol kleine zelf te beniene sluisjes ( crinan canal ), probeer dolfijnen te spotten, of zwem om 19.00 uur in 1 van de prachtige baaitjes met bijna roze strandjes !! Echt zo super. Wij hebben het al gedaan, nu jullie nog!!!

Geef een reactie