Schotland door de ogen van een local

Annette - local uit Schotland

Bij DFDS hebben we verschillende collega’s die zich met recht Schotland-expert mogen noemen, maar wie kan nu beter vertellen hoe het echte leven daar is, dan een local? Na een oproepje ontvingen we diverse enthousiaste reacties van Nederlanders die in Schotland wonen en die wel voor een weekje ons Twitter-account willen overnemen.

Van 5 t/m 11 april neemt Annette ons Twitter-account over. Annette woont al 10 jaar in Edinburgh en kan niet wachten om al haar favoriete adresjes met jullie te delen. Graag stellen we haar even aan je voor.

Even voorstellen…

Hallo, mijn naam is Annette Megaughin-Helder, en ik woon in Edinburgh! 20 jaar geleden kwam ik voor het eerst in Edinburgh om een maand als roofdierverzorger in de dierentuin te werken. Wat een ervaring! Vanaf dat moment had Schotland mijn hart gestolen en wist ik zeker dat ik er ooit zou gaan wonen.

Waarom ben je naar Schotland verhuisd?

Tien jaar geleden liep ik een leuke Schot tegen het lijf. Toen Andrew me destijds vroeg of hij naar Nederland zou verhuizen of dat ik naar Edinburgh zou komen hoefde ik uiteraard niet lang na te denken. Inmiddels zijn we alweer bijna 9 jaar getrouwd en hebben we twee zoontjes, Tom (4) en Oscar (1). Ik run een management en verhuurbedrijf van vakantie-appartementen en daar heb ik het het hele jaar druk mee.

Wat is volgens jou typisch Schots?

Wat mij zelf indertijd al opviel toen ik voor het eerst in Schotland kwam en wat ik typisch Schots vind is dat men hier zo super aardig en gastvrij is. Mensen maken graag een praatje en je moet er dan ook niet van opkijken als je in de bus zomaar door een vreemde aangesproken wordt, die wil weten waar je vandaan komt, je de leukste plekken om te bezoeken wil aanbevelen of gewoon even wil kletsen over het weer. Daar kijkt niemand van op. En als je hulp nodig hebt om iets te vinden, dan kun je het rustig zomaar aan iemand vragen. Negen van de tien mensen helpen je graag.

Wat kunnen we de komende week verwachten op Twitter? Wat ga je met ons delen?

Zelf gaan we er vaak op uit om de stad en omgeving te verkennen. Een auto is niet echt nodig, want de bus komt overal. Er is zoveel te doen in Edinburgh! Maar ook de rest van Schotland is zeker de moeite waard. We gaan regelmatig kamperen in de Highlands of rond Loch Lomond, wandelen en bergbeklimmen met de kids en met Charlie en Kizzy, onze 2 Border Collies, of een kasteel bezoeken. En dan lekker een inn of pub induiken en de lokale specialiteiten proeven. Al mogen de Schotten de Haggis van mij wel zelf houden!

Ik kan niet wachten om al mijn favoriete attracties, restaurantjes, musea etc met jullie te delen op Twitter!

Ook benieuwd naar de verhalen en tips van Annette? Volg ons op Twitter!

VOLG ONS OP TWITTER ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

Geef een reactie