Say hello to… Sophie in Newcastle

Elke reis is een nieuwe ontdekkingstocht. Nieuwe plaatsen, nieuwe mensen, nieuwe indrukken. Elke keer zeg je weer hallo tegen iets nieuws. Niet voor niets zingt Mads Langer in de DFDS-song ‘Say Hello to something new’. Om jullie kennis te laten maken met nieuwe bestemmingen interviewden we  locals uit o.a. Newcastle, Edinburgh, Durham en vele andere DFDS-bestemmingen. De aftrap  is een interview met Sophie Hoult uit Newcastle.

1. Say hello to… Sophie

Hi! Ik ben Sophie en ik werk voor DFDS in de UK als onderdeel van het marketingteam. Ik woon tussen North Shields en Wallsend, ik hoef iedere dag maar vijf minuutjes te rijden naar mijn werk.

2. Als je naar Newcastle gaat, wat mag je dan zeker niet overslaan?

Er is zoveel te zien en te doen in Newcastle! Op een zonnige dag is een wandeling langs de Quayside altijd een aanrader. Op zondagochtend is er een leuke markt. Voetballiefhebbers boeken een tour in St James’ Park – het stadion van Newcastle United. Je kunt de kleedkamers bekijken, op het voetbalveld lopen, in de dug outs zitten… Maak ook zeker tijd om te shoppen. In Newcastle vind je kleine boetiekjes en grote ketens, je kunt je makkelijk een middag vermaken met shoppen. Stop bij Fenwick voor een lekker taartje en een kop thee.

3. Waar moet ik op een luie zondagochtend zijn voor een kop koffie en een broodje?

Ga eens naar Grey Street: er zit een heel goed restaurant dat Browns heet. Je kunt hier terecht voor heerlijke thee, koffie en snacks. Of ga naar Blake’s, ietsje verderop. In het hele centrum vind je kleine, gezellige cafés waar je relaxed de ochtend kunt beginnen.

4. Heb je nog goede restaurant-tips?

YES! The Fish Quay zit vlakbij de ferry-terminal in Newcastle. Je vind er verschillende restaurants waar ze heerlijk versie fish and chips serveren. Je kunt binnen eten of kiezen voor take away. Kies voor de laatste, je fish & chips eten uit een krant, terwijl je uitkijkt over de Tyne is top! Op een mooie dag is een dagje strand in Tynemouth ook heel leuk.

5. We kennen Topshop and Primark, maar heb je nog andere goede shoptips?

In Newcastle vind je ontzettend veel winkels, maar Fenwick’s is thé place to be. Van designerkleding tot high street brands, cadeautjes, delicatessen, schoenen en make-up. Je vind hier alles.

6. Wat is het beste seizoen voor een bezoek aan Newcastle?

Newcastle is het hele jaar door leuk! Ik hou ervan om buiten te zijn en loop graag naar de mooie stranden van Tynemouth. In de zomer is dit een fijne plek om te relaxen en te genieten van de zon. In de winter is het spectaculair om hier naar de ruige zee te kijken (kleed je wel goed aan).

Also say hello to Catherine in Newcastle!

BEZOEK NEWCASTLE ▸


Geef een reactie