Say hello to… Catherine in Newcastle

Elke reis is een nieuwe ontdekkingstocht. Nieuwe plaatsen, nieuwe mensen, nieuwe indrukken. Elke keer zeg je weer hallo tegen iets nieuws. Om jullie kennis te laten maken met nieuwe bestemmingen interviewden we locals uit o.a. Newcastle, Edinburgh, Durham en vele andere DFDS-bestemmingen. 

1. Say hello to… Catherine!

Hello! Ik ben Catherine Jowett, Brand marketing manager voor DFDS in de UK. Ik woon in Springwell, een dorpje op 10km van Newcastle.

2. Als je Newcastle gaat bezoeken, wat mag je dan zeker niet overslaan?

Als je van geschiedenis houdt, moet je naar Castle Keep gaan, gebouwd tussen 1168 en 78 vC. Het is klein, maar het utizicht vanaf de top van het kasteel is erg mooi. China Town is ook zeker een bezoekje waard. Blackfrairs is een voormalig klooster uit de 13de eeuw, nu een goed restaurant. The Great North Museum (gratis entree) is ook erg interessant. Heb je tijd over? Pak dan bus 21 vanaf from Eldon Square naar the Angel of the North, waanzinnig!

3. Waar moet ik op een luie zondagochtend zijn voor een kop koffie en een broodje?

De Newcastle & Gateshead Quayside is the place to go. Er is een leuke markt aan de Newcastle-kant van het water, met kunst, eten en drinken en nog veel meer. Steek ook even de Millennium bridge over naar Gateshead om moderne kunst te bekijken in museum The Baltic. Neem hier, of in het naastgelegen Sage Gateshead een kop koffie (beiden gratis entree).

4. Heb je nog een goede tip voor leuke restaurants in Newcastle?

Er zijn oneindig veel leuke restaurants in de stad! Een van mijn favorieten is Paradiso op Market Lane. Een heerlijke Middellandse keuken voor een goede prijs. Voor heerlijk pubfood ben je bij Broad Chare op het goede adres, net naast de Newcastle Quayside. Ze serveren ook heerlijk bier, uit Engeland en de rest van de wereld.

5. We kennen de Britse merken Topshop en Primark, maar zijn er nog andere winkels die we niet over mogen slaan?

Op High Bridge Street vind je kleine boetiekjes en vintage shops. Deze straat is sowieos de moeite waard, met de kiezelstenen straat en interessanten architectuur. De Central Arcade vlakbij Grey’s Monument is ook prachtig. Hij werd gebouwd in de jaren ’30 van de 18e eeuw en je vind er verschillende winkels en het Tourist Information Centre.

6. What’s the best season of the year to visit Newcastle?

Ik ben gek op de lente, maar het hele jaar door worden er festivals en events georganiseerd. Check ook http://www.newcastlegateshead.com/

Also say hello to Sophie in Newcastle!

BEZOEK NEWCASTLE ▸


Geef een reactie