Say hello to… Kevin in Durham

Elke reis is een nieuwe ontdekkingstocht. Nieuwe plaatsen, nieuwe mensen, nieuwe indrukken. Elke keer zeg je weer hallo tegen iets nieuws. Niet voor niets zingt Mads Langer in de DFDS-song ‘Say Hello to something new’. Om jullie kennis te laten maken met nieuwe bestemmingen interviewden we locals uit o.a. Newcastle, Edinburgh, Durham en vele andere DFDS-bestemmingen. 

1. Say hello to… Kevin!

Ik ben Kevin Alderson,  Performance Marketing Manager voor DFDS in de UK. Ik zorg voor alle Google advertenties en affilliate marketing, zowel voor onze routes op de Noordzee & het Kanaal, als voor routes in het oosten van Europa. Ik woon in een klein dorpje, Lanchester, op tien kilometer van Durham City.

2. Wat moet je zeker bezoeken als je in Durham bent?

Durham is een prachtige stad. Ik ben hier geboren en opgegroeid en ben erg trots op de geschiedenis en het cultureel erfgoed. Durham Cathedral is een absolute must see. De architectuur is adembenemend en een klim naar de top is dat zeker ook. Het is een pittige klim maar je wordt beloond met een schitterend uitzicht. Naast de kathedraal vind je Durham Castle. Een imposant gebouw met uitzicht over de stad. Ik kan ook aanraden om een wandeling te maken langs de rivier. Je kunt ook een roeiboot huren voor een tochtje over de rivier.

3. Als ik op een zondagochtend een kop koffie en een broodje wil halen, waar moet ik dan naartoe?

Durham is perfect voor een luie zondagmorgen. In de stad kan ik Flat White aanraden: een kleine, funky coffee shop die heel populair is bij de locals en bij studenten. Ik raad de sandwich met gebraden kip en pesto aan, zo lekker! Als je over een auto beschikt, is het de moeite waard om naar Knitsley Mill Farm Shop te rijden, een stukje buiten de stad. Ze hebben een eigen bakkerij en slagerij, dus verser kan niet! Dit is echt het allerbeste ontbijtadres dat ik ken.

4. De Engelsen staan bekend om hun fish & chips. Heb je een goede local tips voor restaurants in Durham?

Durham heeft veel restaurants, er is voor ieder wat wils. Fat Buddha ligt middenin het centrum en serveert een Aziatische Fusionkeuken – van salt & chilli squid tot spicy beef fillet. Tia’s is leuk voor een relaxed avondje uit. Happy Hour menu is een goed voorbeeld van uitstekende value for money. Ik kan nog veel meer adresjes noemen maar er is er nog één die ik echt niet mag vergeten: El Coto voor de beste tapas van het noord-oosten!

5. We kennen allemaal de bekende Britse ketens als Topshop and Primark, maar zijn er nog andere (kleine) winkels die we niet mogen overslaan?

Durham kan natuurlijk niet tippen aan Newcastle of het Metro Centre in termen van mainstream shopping, maar de stad beschikt wel over veel kleine boetiekjes. Ga eens naar de Durham Indoor Market voor een ruime selectie aan eten & drinken, antiek en nog heel veel meer. Als je op zoek bent naar nieuwe schoenen, ga dan naar Scorpio. De winkel is klein maar het assortiment heel groot. Mijn persoonlijke favoriet is The Mugwump. Een bijzondere winkel van drie verdiepingen die de meest gekke dingen verkoopt. Van kleding tot sieraden… Als je een cadeautje zoekt slaag je hier zeker!

6. Wat is de beste tijd van het jaar om Durham te bezoeken?

Durham is in elk seizoen mooi maar mijn favoriete seizoen is de winter – op een heldere, koude december-ochtend is de stad op haar mooist (mist je genoeg kleding aanhebt!)

Zelf naar Durham?

Pak de ferry van IJmuiden naar Newcastle en dan is het nog maar een half uurtje rijden naar Durham.

OVERTOCHT IJMUIDEN - NEWCASTLE ▸


Geef een reactie