Rondreizen in Schotland en Engeland – de beste tips

Rondreizen in Schotland en Engeland

Schotland en Engeland zijn bij uitstek landen om rond te reizen. Zelf vind ik het heerlijk: de hele dag lekker rondtoeren en (bijna) elke avond ergens anders slapen. Voor mij dé manier om veel van een land te zien in een relatief korte tijd. Ben je van plan een rondreis te gaan maken door Schotland of Engeland? Ik geef je graag mijn beste tips!

De mooiste regio’s

Pff, een onmogelijke keuze: wat zijn nu de mooiste stukjes Engeland en Schotland? Toch heb ik stiekem een paar favorieten. De ruige Schotse Highlands hebben mijn hart veroverd en op het eiland Skye werd ik meteen verliefd. In Engeland ben ik groot fan van het Lake District. Voor een overzicht van alle regio’s in Groot-Brittannië verwijs ik je graag naar deze pagina.

De mooiste wegen

The Quiraing - Skye

Rondreizen in Schotland of Engeland staat voor mij voor relaxed rondtoeren over de smalle wegen, en dat in een waanzinnig mooie omgeving. Ook heel fijn: in mijn ervaring zijn de Britten in het verkeer net zozeer gentleman als in het dagelijks leven. Ik hou ervan! De wegen die het meeste indruk op mij hebben gemaakt? Dat zijn de Hardknott Pass in het Lake District en de weg van Uig naar Staffin via The Quiraing op het Schotse Skye. Maar er zijn er meer natuurlijk. Ik schreef al eerder een blog over de mooiste roadtrips door Groot-Brittannië.

Linksrijden

Om het toch nog maar even aan te stippen… Ik heb gemerkt dat veel mensen opzien tegen dat links rijden. Nergens voor nodig! Echt, gewoon met het verkeer meerijden en het kan niet misgaan (wel blijven opletten natuurlijk).

De leukste overnachtingsadressen

Overnachten in het Jack Sparrow House

In Schotland en Engeland barst het er van: toffe overnachtingsadresjes. Vandaar dat ik er al meerdere blogposts over heb geschreven. Check bijvoorbeeld mijn artikelen over de leukste overnachtingsadressen in Engeland en de leukste overnachtingsadressen in Schotland. Mijn favoriet? Deze Jack Sparrow hut in Cornwall, die ik vond op AirBnB!

Reizen naar Engeland en Schotland

Het mag niet als een verrassing komen: ik reis het liefst per ferry naar ‘de overkant’. Zeker voor een wat langere rondreis heeft het nu eenmaal veel voordelen: zo heb je geen bagagelimiet en is de oversteek per ferry naar Dover een fijne break tijdens de autorit naar Engeland. De overtocht van IJmuiden naar Newcastle is helemaal relaxed: je slaapt ’s nachts en komt dus helemaal uitgerust aan om je rondreis te beginnen. Bovendien vind ik het altijd prettig om in je eigen auto te rijden, lekker vertrouwd!

Heb jij nog een goede tip voor rondreizen in Engeland en Schotland?

OVERTOCHTEN NAAR ENGELAND ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

2 Reacties Schrijf een reactie

  1. prachtige beschrijving van jou reis!
    hier hebben we erg veel profijt van.

    we zijn voornemens een dergelijke reis te gaan maken eind juni 2020

    thnks

Geef een reactie