Reizen per ferry, saai? Niet volgens 16 Nederlandse reisbloggers

Reisbloggers aan boord van KING Seaways

Eind februari reisden 16 reisbloggers naar Newcastle voor een bloggersconference. Voor vertrek waren ze wat sceptisch over het reizen per ferry. 16 uur lang op zee. Wat te doen? Al snel veranderde dit in enthousiaste blikken. We verzamelden hun 6 redenen om te reizen per ferry:

1. De ondergaande zon op zee

Kirsten Spooren vond de zonsondergang/opgang op zee echt prachtig. De zon langzaam zien zakken in de zee en de laatste gloed voelen voor er alleen een donkerblauwe lucht overblijft, is echt iets fantastisch. Ik heb veel zonsondergangen/opgangen gezien in mijn leven, maar geen één is zo mooi als op zee. Eerst heb je zon en vervolgens alleen een eindeloze donkere zee voor je.”

Foto gemaakt door www.nickvanrookhuijzen.com

Foto gemaakt door fotografenopreis.nl

2. Slapen terwijl je vaart

Remco van TravelsinOrbit was enthousiast over het gunstige reisschema en het uitgerust aankomen op de vakantiebestemming. “Although the trip takes 16 hours, departure and arrival times are very favorable for both business and pleasure. Always leaving at the end of the afternoon and arriving just after breakfast. Your night on board saves you a hotel night on either side and you always arrive at your destination well rested and well fed, ready for a long day ahead.” 

3. Ideaal voor gezinnen

Tikva van Gezinopreis.nl bekeek de mogelijkheden voor gezinnen. Enthousiast werd ze van de Kidz’ Club. Ze schreef: “Even ontspannen en de reis goed beginnen kan met een drankje in het Lighthouse Cafe waar ook de Kidz’ Club zit. Terwijl je als ouders wat te drinken neemt, kunnen de kinderen zich lekker uitleven. Los gaan in de ballenbak, met Lego spelen of bijvoorbeeld een tekening maken. Kinderen maken snel vriendjes en het is mooi te zien dat het ze niks uitmaakt of iemand nou Engels of Nederlands spreekt.”

Gezin op reis

Foto gemaakt door: gezinopreis.nl 

4. Heerlijk dineren voor iedere portemonnee

Manon van Reiswijsneuzen twijfelde even of ze wel wilde gaan slapen aan boord. Zoveel te doen en zoveel restaurants om een kijkje te nemen. Zo schreef ze: “Je kunt eten in restaurants in diverse klassen, waaronder het Explorers Steakhouse en Italiaans restaurant Little Italy. Op beide plekken hebben we gedineerd en kun je overheerlijke gerechten, mooi opgemaakte borden en goede service verwachten.”

Ook Kirsten was lovend over de restaurants: “Waar je in het vliegtuig blij mag zijn met een kleffe maaltijd, dineer je hier echt voortreffelijk. Met een tafel met zeezicht natuurlijk. Er zijn verschillende restaurants aan boord, verschillend in prijscategorie. Zo is er een buffetrestaurant, een a la carte restaurant en een grill restaurant. Ontbijten is ook buffet en ze hebben alles wat je hongerige maag maar begeert.”

Heerlijk eten aan boord

Foto gemaakt door kirstenspooren.nl

 5. Comfortabel slapen in je eigen hut

Uiteraard schreven alle reisbloggers ook over het slaapadres aan boord, je eigen hut. Backpackster Manon (Reiswijsneuzen.nl) was hier helemaal blij mee: “Eenmaal aan boord en ingecheckt in mijn comfortabele privé-hutje maak ik een voorzichtig vreugdesprongetje, zonder daarbij mijn hoofd aan het plafond te stoten. Ahhh… wat een luxe!”

Elizabeth Joss beschreef ook haar eerste indruk van haar slaapplek: “I opened the door to the cabin and was surprised at the most economical use of space – my cabin could sleep four people! What was more was that the cabin was extremely clean and well kept. It was quite basic – but definitely all you need for an overnight stay on board. It was well equipped with enough towels, warm bedding, a toilet/shower cubicle and sufficient power points.”

Tikva (Gezinopreis.nl) was blij te vernemen dat er ook 5 persoonsgezinshutten zijn: “Er zijn speciale hutten voor gezinnen met plek tot maximaal 5 personen. De hutten zijn licht ingericht en hebben allemaal een eigen badkamer.”

Je slaapplek aan boord

 Foto gemaakt door fotografenopreis.nl

6. Geen bagagelimiet

Met name blogster Wilma was heel enthousiast dat de strenge bagageregels bij het reizen per vliegtuig niet gelden voor een ferry overtocht. Ze schreef: “Heerlijk, de koffer inpakken zonder op de kilo’s te letten. Als ik voor het vliegtuig kies, ga ik niet meer zo onbevangen op reis als enkele jaren geleden. Bij het inpakken van mijn koffer moet ik op de kilo’s letten. Dit wordt tijdens de reis steeds erger. Nee, dat boek kan ik niet kopen want dan heb ik straks overgewicht. Neem de ferry en het blije, spontane gevoel van ‘ ik ga op vakantie en ik neem mee’ komt spontaan terug.”

Ook benieuwd naar de ervaringen van deze reisbloggers in Newcastle?

Lees hier wat de reisbloggers van Newcastle vonden. De reisbloggers die meereisden op deze stedentrip naar Newcastle zijn: Kim van Vrouwopreis.nl, Erik van AroundtheGlobe, Kirsten van KirstenSpooren.nl, Roy en Denise van Fotograferenopreis.nl, Remco van TravelsinOrbit.com, Nick van Nickvanrookhuijzen.com, Tikva van Gezinopreis.nl, Eva van GOOH.nl, Elizabeth van TheMuseumTimes.com, Manon van Reiswijsneuzen.nl, Wilma van wilmatakesabreak.nl en Henriette van Travelaroundtheworldwithme.com

ZELF NAAR NEWCASTLE ▸


Geef een reactie