Reizen naar het Verenigd Koninkrijk na de Brexit

Hier op ons DFDS-blog schrijven we over alle geweldige plaatsen die je in het Verenigd Koninkrijk kunt bezoeken. Met het officiële einde van de overgangsperiode voor het VK om de EU te verlaten op 31 december 2020, zullen sommige dingen veranderen, maar er is niets om je zorgen over te maken! je kunt nog steeds reizen en alle geweldige plekken ontdekken die Engeland, Schotland en Wales te bieden hebben.

Zodra de overgangsperiode eindigt op 31 december 2020, zullen er enkele wijzigingen zijn in de reisvoorwaarden voor reizen naar het Verenigd Koninkrijk. Om ervoor te zorgen dat je volledig voorbereid bent wanneer je na Brexit naar het VK reist, hebben we de belangrijkste zaken voor u op een rijtje gezet.

  • Controleer of je paspoort nog geldig is
  • Zorg ervoor dat je een reisverzekering hebt die je zorg dekt
  • Controleer of je de juiste documenten en verzekering hebt voor je voertuig
  • Plan van tevoren goed de reis als je jouw trouwe viervoeter mee wilt nemen naar het VK. Indien je wilt reizen met je huisdier moet je minimaal 4 maanden voor vertrek contact opnemen met de dierenarts.

Paspoorten en ID-kaarten

Alle burgers van de EU, de EER (Europese Economische Ruimte) en Zwitserland kunnen nog steeds zonder visum naar Groot-Brittannië reizen voor vakantie of korte reizen van maximaal 3 maanden. Het is vanaf 1 oktober 2021 niet meer mogelijk om met een ID-kaart naar het Verenigd Koninkrijk te reizen. Je kunt de Britse grens wel oversteken met een geldig paspoort. 

Ziektekostenverzekering en reisverzekering

Als je naar het Verenigd Koninkrijk reist, zorg er dan voor dat je je Europese ziekteverzekeringskaart (EHIC) bij je hebt. Het is ook belangrijk dat je een reisverzekering hebt die de duur van je reis dekt. Een EHIC is geen alternatief voor een reisverzekering omdat deze niet alles dekt.

Reizen met huisdieren

Je kunt nog steeds samen met jouw geliefde viervoeter op ontdekkingstocht gaan in Schotland, Engeland of Wales. Het enige dat je hoeft te doen, is minimaal vier maanden voordat je aan de reis begint contact opnemen met een dierenarts om ervoor te zorgen dat jouw huisdier de juiste documenten heeft en alle belangrijke vaccinaties heeft gekregen.

Rijden in het Verenigd Koninkrijk

Rijden voor reizigers met een niet-Brits rijbewijs mag in het Verenigd Koninkrijk natuurlijk nog steeds. Je kunt zo je roadtrip beginnen! Je moet echter wel de groene verzekeringskaart of een ander geldig verzekeringsdocument bij je hebben dat de volgende items bevat: naam van de verzekeraar, kenteken of identificatie van het voertuig en duur van de verzekering

Dataroaming en kosten 

Voorlopig zullen er geen extra dataroaming kosten zijn. Als er roaming tarieven worden ingevoerd zijn mobiele providers in de EU verplicht hun klanten op de hoogte te brengen van eventuele roamingkosten die ze maken wanneer ze naar het VK reizen. 

Check voordat je op reis gaat de laatste informatie over dataroaming bij je mobiele provider.

Kijk hier voor meer informatie over Brexit https://www.dfds.com/nl-nl/overtochten-passagiers/brexit  

BEZOEK DFDS.NL ▸


Wesley

Geplaatst door

Functie: Marketing Executive

1 Reactie Schrijf een reactie

  1. Dank voor de nuttige informatie. Kunnen jullie ook een keer informatie geven over wat je wel en niet aan eten/drinken mee mag nemen? Ik bedoel dan niet alleen bv (sterke) drank of sigaretten, maar ook een doos theezakjes, een rol koekjes, pakjes houdbare melk en dat soort dingen. Wij namen dat in het verleden mee om te gebruiken tijdens de autoritten naar en in Schotland. Ik vraag me af of dit nog mag straks. En mag je dit soort dingen vanuit Groot Brittannië mee terug nemen naar Nederland? En een blik haggis, lemon curd en meer van die typisch Schotse/Engelse dingen?

Geef een reactie