‘Proud to be a Geordie!’ De Newcastle-United winnaar!

Proud to be a Geordie!

Nederlands grootste Newcastle-United fan heeft zich gemeld! Na vele enthousiaste, grappige en zeer creatieve inzendingen sprak de inzending van Quincy ons het meeste aan. De andere inzendingen zijn ook zeker een compliment waard, want de creativiteit spatte er vanaf en dat leverde hier bij ons op kantoor toch wel even een ‘wow’ momentje op.

Newcastle United, de winnaar gaat er letterlijk mee naar bed en staat er mee op. Alleen een diehard-voetbalfan doet dat. In overleg met onze marketingmanager, voetbalfan en -blogger Celest Jansen en Jerri Murtagh, marketingmanager van Newcastle United, is de uiteindelijke winnaar gekozen. Quincy’s clubliefde was bijna te voelen. Ook zijn bijgevoegde foto’s benadrukte duidelijk dat hij de voetbalclub op de voet volgt gezien de bezoeken aan verschillende stadions. Hij gaat samen met een voetbalmaat dé derby van noordoost Engeland in VIP-stijl bijwonen: Newcastle United – Sunderland op 13 april 2013 in het St. James Park, thuisbasis van de Magpies.

De doorslaggevende inzending

Van kleins af aan fan (2001)

Van kleins af aan fan (2001)

Ik doe mee met de wedstrijd “de grootste Newcastle United fan”, omdat ik Newcastle United meedraag in mijn hart. Sinds ik kennis leerde maken met het Engelse voetbal in 2001 (toen ik 10 jaar was) was ik gelijk weg van de sfeer op St James’ Park. Dat maakte als kind veel indruk op mij. Ik heb mijn vader destijds over proberen te halen om een keer naar Newcastle te gaan, en mijn debuut was een prachtige 4-0 overwinning op Tottenham Hotspur. Daarna zijn we jaarlijks teruggekeerd naar Newcastle United om de prachtige sfeer te proeven. Toen ik de beschikking over meer geld kreeg, ben ik op den duur meerdere keren per jaar gegaan. Dit seizoen staat de teller al op vier, en ik ga nu zelfs ook mee naar uitwedstrijden. Dit seizoen ben ik met mijn zus (die nu ook helemaal weg is van Newcastle United) naar de uitwedstrijd tegen Southampton geweest, waarvoor wij 1300 km hebben gereden met de auto. Ook ben ik bij de laatste uitwedstrijd geweest tegen Fulham. Ook ben ik al naar Old Trafford geweest, AZ (UEFA CUP) en ADO Den Haag (oefenwedstrijd) om tussen de Geordies te zitten. Leuke statistiek is dat ik tijdens mijn 18 bezochte thuiswedstrijden Newcastle United niet één keer heb zien verliezen. In de uitwedstrijden zijn de statistieken omgedraaid, daar heb ik ze nog niet zien winnen.

Quincy in zijn kamerNaast het regelmatig bezoeken van de wedstrijden kijk ik thuis op mijn eigen televisie natuurlijk ook alle wedstrijden. Ik ben nu zelfs bezig om mijn eigen Newcastle United kamer te realiseren om daar mijn wedstrijden te kijken, deze kamer is bijna af. Andere leuke dingen die ik bezit zijn ongeveer 25 Newcastle United shirts (niet allemaal op foto, want dat paste niet) , 14 voetbalsjaals, ruim 100 programmaboekjes die ik spaar, een gesigneerde stropdas van Sir Bobby Robson (echt gedragen), talloze schilderijen, zwart-wit behang op de kamer, een gesigneerd shirt van het jaar 2006, een Newcastle United tuinkabouter en nog veel meer Newcastle United accessoires.

De band die ik heb met de club en de supporters is groot. We hebben veel mooie tijden meegemaakt, zoals de Champions League en het prachtige seizoen van vorig jaar. Ook hebben we mindere tijden gekend zoals de nachtmerrie toen we degradeerden. Juist in het Bij het stadion van de aartsrivaalseizoen in de Championship werd die band nog groter, omdat we met zijn allen terug wilden keren naar de Premier League en als supporters een echte eenheid vormden. Supporter ben je namelijk in goede en in mindere tijden.

Ik hoop dat ik deze prijs win, omdat ik al van wetens af aan een groot Newcastle United supporter ben. Ik sta met NUFC op en ga ermee naar bed. Er is geen wedstrijd in de laatste 5 jaar waar ik de uitslag niet van weet en ik ben altijd met ze bezig. Mijn humeur is ook afhankelijk van het resultaat van The Toon. Als het wat minder gaat, zal ik ze nooit in de steek laten en zal ik ze zelfs nog harder aanmoedigen. Ook ben ik niet te beroerd om mijn zwart-witte trots te tonen voor het stadion van de aartsrivaal (zie foto). Voor mij bestaat er geen andere club dan Newcastle United en ik zal naar nog veel en veel meer uit- en thuiswedstrijden gaan in de nabije toekomst.

Proud to be a Geordie!

Wanneer Quincy aan boord stapt van onze cruiseferry zal hij verslag doen via ons blog! Volg Quincy en lees zijn ervaringen over dé derby van noordoost Engeland! Nu al geïnspireerd door zijn voorliefde voor de voetbalclub? Ook jij kan erbij zijn! Zie onze voetbalreizen.

ONZE VOETBALREIZEN ▸


Geef een reactie