Winterstop? Niet in de Premier League!

Newcastle-United (Premier League)

Voetbal, wat een mooie sport is het toch. De Eredivisie, Premier League, La Liga… Ik kan ervan genieten. Ik voetbal zelf in Heemstede, bij de club HBC in de 7e klasse. Mijn team HBC9 barst van het talent, helaas komt dat nog niet tot uiting op het voetbalveld. Met een doelsaldo van -91 staan we nipt onderaan, maar we hebben nog altijd de goede hoop dat we toch echt in de top vijf gaan eindigen. Een kwestie van trainen, trainen en nog eens trainen. Gelukkig komt de winterstop er weer aan. Genoeg tijd om ons te ontplooien tot het sterrenteam wat we zijn. Misschien spelen we over een aantal jaar wel in de Eredivisie? Voetballen gaat misschien nog niet echt voortvarend, maar gelukkig kan ik mijn verhalen en nieuwtjes wel delen met mijn collega’s. En nu ook met jullie! Wisten jullie al dat de winterstop in de Premier League bijvoorbeeld niet bestaat?

Waarom geen winterstop in de Premier League?

Winterstop kennen ze in Engeland niet. De belangrijkste reden hiervoor is dat de Premier League twintig clubs heeft in plaats van de achttien die er in de Nederlandse competitie zijn. Twee extra clubs betekent vier extra wedstrijden en daardoor krijg je een maand langer voetbal. Door dit drukke schema is het niet mogelijk om een rustpauze in te lassen in de Premier League. Deze rustpauze is echter wel gewenst door veel clubs, omdat het drukke schema de voetballers opbreekt. Naast de Premier League spelen veel clubs en spelers ook internationaal, in de Champions League of zelfs in de beker. Een ware uitputtingsslag. Om een rustpauze in te kunnen dienen moeten er minder wedstrijden worden gespeeld en dat kan alleen als er minder teams in de Premier League gaan spelen. Dit gaat natuurlijk niet gebeuren, omdat geen team uit de competitie wil stappen. Daarom wordt er naar een andere oplossing gezocht.

Nederlandse voetballers in de Premier League

Vurnon Anita - NUFC- Premier League

Veel Nederlandse voetballers hebben een poging gewaagd en zijn geslaagd in de Premier League. Spelers zoals bijvoorbeeld Dennis Bergkamp en Ruud van Nistelrooij hebben een rijke historie in het Engelse voetbal. Naast deze twee zijn er natuurlijk veel meer spelers die een aardige carrière in Engeland hebben opgebouwd. De huidige generatie is ook aardig vertegenwoordigd. Zo speelt Wijnaldum verdienstelijk bij Liverpool en krijgt Vincent Janssen meer kansen bij Tottenham. Maar denk ook aan Leroy Fer, Janmaat, Clasie, Pattrick van Aanholt, Nathan Aké, Daley Blind, Marten de Roon en nog veel meer Nederlandse spelers. De volledige lijst vind je hier.

Al met al blijft de Premier League één van de leukste competities om naar te kijken. Zelf ben ik fan van Newcastle United en pik ik graag een wedstrijd mee. Vaker op tv dan in het echt helaas. Maar genieten ervan doe ik zeker. Misschien kan mijn team eens mee op een voetbalreisje om het echte werk te kunnen zien. Wellicht leren ze er nog wat van…
ONZE VOETBALREIZEN ▸


Wesley

Geplaatst door

Functie: Marketing Executive

Geef een reactie