Outdoor activiteiten in de Baltische staten

Het vorige blog over de Baltische Staten gaf je een algemeen beeld van Litouwen, Letland en Estland. Nu gaan we wat dieper in op de outdoor activiteiten die je er allemaal kunt doen. Én geloof ons, er is keuze genoeg!

Hiken

Hike door de ongerepte natuur van de Baltische Staten. Het landschap is zeer divers met bossen, meren, flinke klimmen en natuurlijk ook afdalingen. Ga naar Koerse Schoorwal voor een fris briesje of wandel richting meren en de omringende heiden.

Hike gebieden in Estland en Letland zijn beschermd, dus het is de perfecte plek om volledig tot rust te komen. Estland is nog een relatief onbekende bestemming, dus de kans dat je iemand tegen komt is erg klein.

In de vele nationale parken kun je wilde dieren tegen komen zoals, beren en elanden. De heiden zijn perfect voor zowel beginners als ervaren hikers. De wandelroutes die je hier vindt leiden je langs de mooiste plekken. Het Lahemma National Park is het bekendste en eerste natuurpark van Estland en ligt aan de Baltische kust. Het park kent dichte bossen, watervallen, huisjes en heiden. Bij elkaar 370km aan wandelgebied. Als je een echte avonturier bent kun je ook de moerassen ontdekken die je hier vindt. Een andere tip: Viru.

Fietsen

Een fietstocht langs de Baltische Zee is een must voor iedere outdoor liefhebber. Geniet onder andere van de prachtige uitzichten. De fietspaden zijn uitstekend! Wanneer je de ferry van Kiel naar Klaipeda neemt kun je hier starten. Klaipeda is namelijk het perfecte uitgangspunt. Je hebt hier 200 km aan fietspaden.

Je kunt kiezen uit 3 goed onderhouden fietsroutes. De meest populaire route leidt je door de ‘Curonian Split National Park’. De tweede route gaat door het ‘Spa’ dorp Palanga en loopt door tot Letland. De derde gaat van de Curonian Kaff naar de Memel Delta. De Europese fietsroute R1 navigeert je door de drie Baltische staten.

Kanoën

Ben je meer een waterrat? Ga dan kanoën of kajakken op één van de vele rivieren of meren. Er zijn genoeg mogelijkheden!

Estland: Kanoën en kajakken kun je op veel plekken in Estland. De rivieren en meren zijn hier over het algemeen zeer rustig. Een goede optie is Sooma National Park

Letland: De beste plek om te kanoën/kajakken in Letland is Gauja national park. Dit park is de perfecte plek voor een toer die je langs de mooiste landschappen brengt.

Litouwen: Als je over het helderste water van de Baltische Staten wilt peddelen, dan moet je naar het Aukstraitija National Park in Litouwen. Hier vind je de Zeimena, een rivier met zeer helder en rustig water.

Vanuit de lucht

Als je geen last hebt van hoogtevrees dan kun je ook een ritje maken in een luchtballon. Tijdens een ballonvaart vlieg je over het eindeloze groene landschap van Estland.

Beste reistijd

De Baltische Staten zijn altijd mooi om te bezoeken. Het klimaat is gematigd tot koel. De beste tijd voor een outdoor vakantie is laat in de lente en zomer. De zomer is kort, maar erg fijn! Voornamelijk in juni tijdens de “White Nights”, op deze dagen is het maar liefst 19 uur licht! Het kan erg warm worden in de zomer, maar je regenuitrusting moet zeker mee! De aangename temperaturen houden je zeker een poosje buiten. Ook voor wintersport ben je hier op het juiste adres.

Ferries naar de Baltics

Jouw outdoor vakantie in de Baltische Staten begint met een ontspannen reis van DFDS van Kiel naar Klaipeda. Het maakt niet uit welk voertuig je neemt. Je hebt altijd een fijne overtocht, geen bagagelimiet en je kunt reizen zonder verlies van tijd. We bieden dagelijkse overtochten vanuit beide havens. Kijk snel op deze website voor meer informatie!

BEZOEK DFDS.NL ▸


Wesley

Geplaatst door

Functie: Marketing Executive

Geef een reactie