ORCA – wildlife spotten aan boord van onze schepen

CD

Dolfijnen en zelfs walvissen spotten: misschien roept dit meteen beelden van exotische bestemmingen in je op. Maar wist je dat deze dieren ook ‘gewoon’ in onze Noordzee rondzwemmen? En het leukste is: je kunt ze spotten vanaf onze schepen!

Wat is ORCA?

Iedere jaar (van eind maart t/m augustus) zijn er vrijwilligers van de organisatie ORCA bij ons aan boord. Hun werk? Het beschermen van de dieren die in en bij de Noordzee leven. Hun werk aan boord bestaat onder andere uit het spotten van divers wildlife, zoals dolfijnen, walvissen en Jan-van-genten. Door in kaart te brengen waar deze dieren leven, kunnen zij in samenwerking met de overheid maatregelen nemen om deze dieren te beschermen.

Het ORCA-centrum aan boord van KING Seaways

Het ORCA centrum aan boord van KING Seaways

Benieuwd naar welke dieren er eigenlijk allemaal in onze Noordzee leven? Breng dan zeker een bezoek aan het ORCA Wildlife Centre aan boord van KING Seaways. Hier kun je terecht om alles te leren over het Wildlife op de Noordzee. Zo leer je van 18.00 tot 18.30 uur alles over dolfijnen tijdens een interactieve presentatie. Voor de kids zijn er ook leuke spelletjes en verschillende (creatieve) activiteiten. En de Wildlife Officers helpen je graag met het beantwoorden van al je vragen over zeehonden, dolfijnen, walvissen en zeevogels.

Wildlife spotten vanaf onze schepen

Wildlife MiniCruise

Maar, het allerleukste is natuurlijk om zelf dat wildlife te spotten. Zowel in de avond als in de ochtend word er een ‘Deck Watch’ georganiseerd waarbij vrijwillers van ORCA je helpen om het wildlife te herkennen. Het zal je misschien verbazen, maar wist je dat er in onze Noordzee wel vijf verschillende soorten dolfijnen leven? En zelfs walvissen? De minke whale oftewel de dwergvinvis laat zich regelmatig zien.

Hoog Sammy, kijk omhoog!

De prachtige Jan-van-gent

Vergeet ook niet om af en toe omhoog te kijken om vogels te kunnen spotten. Zo kun je tijdens je overtocht sternen zien, maar ook jagers én de schitterende Jan-van-gent. Enthousiast geworden? Bekijk dan eens de mogelijkheden voor een MiniCruise.

PS: zelf werken voor ORCA?

Lijkt het je leuk om een maand lang zelf als vrijwilliger te werken van ORCA bij ons aan boord? Solliciteer dan hier voor een plekje in het ORCA-team deze zomer!

WILDLIFE MINICRUISE ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

8 Reacties Schrijf een reactie

 1. Net terug van minitrip Newcastle met onze kleinzoon van 12 .Jammergenoeg geen informatie van Orca centrum aan boord,hadden ons daar erg op verheugd!!!!!!

 2. Wow super leuk!
  Dus als ik morgen van IJmuiden naar Newcastle vaar, kan ik het “Orca centrum” bezoeken, en mee doen met de “Deck watch” ? waar moet ik zijn? welk deck?
  dat zou echt super zijn….. fantastisch!!!

  • Hoi Mariël, het ORCA-centrum is aanwezig op KING Seaways, als je morgen vaart, vaar je met PRINCESS Seaways en daar is helaas geen ORCA-centrum aan boord. Natuurlijk is het wel mogelijk om ook vanaf dat schip wildlife te spotten, de beste tijd daarvoor is ’s ochtends vroeg vanaf een uur of acht, wanneer we dichtbij de Engelse kust varen. Fijne reis!

   Groeten, Sandra

Geef een reactie