ORCA Wildlife Officer Alex

Wildlife Officer Alex Turvill

Mijn naam is Alex en ik kom uit Sunderland, Groot-Brittannië. Sinds ik een tiener was heb ik altijd al een voorliefde gehad voor de oceaan. Ik heb veel gedoken en gesurfd. Ik heb Marine Biology gestudeerd aan de Plymouth University en daarna heb ik veel gereisd. Zo heb ik een jaar in Australië gewoond en daar gewerkt op boerderijen en in bars. Daardoor heb ik kunnen duiken in de Great Barrier Reef en de migratie van de bultrugwalvis kunnen zien in de winter. Daarna heb ik 6 maanden lang gereisd in Zuidoost Azië en heb ik zoveel mogelijk gedoken. Ik vind het leuk om mensen in contact te laten komen met de oceaan en wildlife en deze baan is een perfecte kans om mensen en de oceaan te laten verbinden. Ik vind het ook erg leuk om de verhalen van de klant te horen.

Tijdens mijn eerste week heb ik slecht weer gehad, daardoor heb ik niet zo veel kunnen spotten. Ik heb wel veel interessante mensen ontmoet. Van kleine kinderen die mee hebben gedaan aan een beach clean tot volwassenen die al veel wildlife hebben gezien. Het is mooi om te zien dat mensen snel geïnteresseerd raken in de oceaan en het beschermen ervan.

In mijn tweede week was het weer een stuk beter. Daardoor was de kans om een dier te spotten een stuk beter. Op de eerste avond van mijn tweede week hebben we 20 bruinvissen gespot. Bruinvissen zijn de kleinste walvissen. Ze worden ongeveer even groot als een mens. Ze worden erg bedreigd door bijvangst, daardoor is het werk van ORCA erg belangrijk dat ze goed beschermd worden. De dagen erna hebben nog meer bruinvissen gezien en ook grijze zeehonden. Bijna elke dag dat we IJmuiden in voeren zagen we normale zeehonden op het eiland in het midden van de haven. Ook hebben we veel vogels gezien, zoals de papegaaiduiker, valken en roodkeelduikers.

Ik kan niet wachten tot mijn volgende shift weer begint en weer op zoek te mogen naar de mooie dieren in en rond de zee!

Van maart t/m september zijn de ORCA Wildlife Officers aanwezig op King Seaways.

BEZOEK DFDS.NL ▸


Geef een reactie