Inpaktips: handige tips voor het inpakken van je koffer

Vakantie met de ferry

Over twee weken moet ik er aan geloven. Mijn koffer inpakken. Hoewel ik al weken uit kijk naar mijn vakantie moet ik dit vervelende obstakel nog overwinnen. In tegenstelling tot vorig jaar verruil ik dit jaar de boot voor het vliegtuig. Ik ga rondtrekken in het westen van Amerika.  Gevolg van een vliegvakantie is dat ik me nu aan de bagagelimiet van 20 kilo moet houden. En voor een vakantie van 2,5 week (met kans op warm en koud weer) lijkt dat een onmogelijke opgave.

Handige inpaktips

Op internet vond ik een aantal goede tips om te voorkomen dat ik op mijn vakantie niet continu in dezelfde outfit hoef rond te lopen:

  • Kies een backpack-tas in plaats van een harde koffer. Deze koffers wegen leeg immers veel meer. En als je bij het pakken visioenen hebt van jezelf lopend met een veel te zware tas op je rug, dan pas je wel op dat je de tas niet te vol gooit.
  • Laat de strijkbout thuis. Keukenrolpapier of huishoudfolie tussen je kleding leggen schijnt kleding kreukvrij te houden.
  • Laat de zware spijkerbroeken in huis. Lang leve de dunne stoffen.
  • Neem geen grote shampooflessen mee. Vul voor de eerste dagen kleine flesjes met shampoo en douchegel en koop daarna op je vakantiebestemming nieuwe.
  • Check vooraf of je in je accommodatie kleding kunt wassen. De aanwezigheid van een wasserette is een mooi cadeautje.
  • Neem kleding mee die je makkelijk kunt combineren. Hoe leuk die aparte setjes ook zijn, het maakt je tas een stuk voller.

Heeft het geholpen? Uiteraard blijft de beste tip om met de ferry van DFDS op vakantie te gaan. Want bij ons bestaat een bagagelimiet niet.

BEZOEK DFDS.NL ▸


Geef een reactie