Het leven van een stagiair

minicruise-ijmuiden

Uitzicht bij vertrek MiniCruise

Poehee… Lastig dat opstaan om zeven uur ’s ochtends. Iets waar aan ik het meest moest wennen als stagiair bij DFDS. Als 22-jarige Vrijetijdsmanagementstudent waren deze vroege tijden zelden op mijn rooster terug te vinden de eerste twee jaar. Geen gedoe meer met treinreizen en tentamens, maar met MiniCruises en overtochten naar Engeland. Gelukkig was het allemaal een kwestie van gewenning en gaat het me nu al een stuk makkelijker af. Het werk zelf? Ik had geen idee wat ik er van moest verwachten. Eerlijk gezegd had ik nog nooit van DFDS gehoord. Ik kende alleen het concept van de MiniCruise en overtochten van vrienden en familie. Geheel open-minded ben ik van start gegaan. School vind ik leuk, maar ik was toch erg benieuwd hoe het er in de realiteit aan toe gaat. En ik moet zeggen, ik ben positief verrast. De werkzaamheden zijn leuk, gevarieerd, vrijwel altijd uitdagend en er is altijd wel wat te doen. Af en toe nog een beetje knoeien met de producten die aangeboden worden. Is het nou een MiniCruise, een stedentrip of toch die hotelreis? Mijn stageopdracht is onderzoek doen naar mobiele marketing, dus hebben jullie nog wensen op dat gebied? Een leuke app misschien?

Mijn eerste MiniCruise

Om de sfeer te proeven aan boord en een beeld te krijgen waar het allemaal om te doen is mocht ik van DFDS ook op MiniCruise. Ik was hier natuurlijk hartstikke blij mee, vooral omdat ik nog nooit had gevaren op zo’n enorm schip, én ik was nog nooit in Engeland geweest. Gewaarschuwd en misschien ook wel een beetje bang gemaakt door mijn stagebegeleider (zie: Lenneke Loman) was ik toch een beetje zenuwachtig voor de reis. Ik ben namelijk snel zeeziek en de golven zouden hoog zijn die dag. Eenmaal aan boord had ik goede hoop dat het een voortvarende reis zou gaan worden. Met nieuwsgierigheid ben ik het schip gaan verkennen. Het was af en toe moeilijk om niet te verdwalen. Toen de ferry vertrok waren de golven rustig en kon ik genieten van de reis. Maar tijdens het avondmaal begonnen het schip iets ruiger te wiebelen. Angst werd werkelijkheid en prettig vond ik het niet! De details bespaar ik jullie. Het bezoek aan Newcastle was super. Veel gezien en geshopt, zelfs meer dan mijn vriendin (en dat zegt wat). De terugreis was prima verlopen, dit keer nergens last van gehad. Uitstekend gegeten in het a-la-carte restaurant en gezellig een drankje gedronken in de bar. Er wordt gezegd dat als je één keer flink zeeziek bent geweest, dat je het daarna nooit meer wordt. Of dat in mijn geval zo is, ik betwijfel het. Dus als jullie nog goede tips hebben om zeeziekte te voorkomen, dan hoor ik het graag!

MINICRUISE NEWCASTLE ▸


Wesley

Geplaatst door

Functie: Marketing Executive

Geef een reactie