Noord-Schotland, een onontdekte streek

Noord-Schotland - onbeschrijflijk mooi

Vaak laat men Noord-Schotland links liggen en dat is toch zonde van zo’n uitzonderlijk mooie streek. Ik werd niet alleen verrast door de schitterende natuur met zijn vele gezichten, maar was ook onder de indruk van de hoge bergen en vele meren die zich daar in het woeste landschap uitstrekken. Je zult je verbazen over de witte zandstranden met azuurblauwe zee, waarbij je het idee krijgt dat je in een subtropisch paradijs bent….

Noord-Schotland – een prachtige streek

In de omgeving is erg veel te zien en te doen. Het pittoreske vissersplaatsje Lochinver met diverse Schotse eetgelegenheden was elke keer weer een genot. Boottochtjes over de vele meren, maar ook een bezoek aan diverse (kleine) eilanden voor de kust waar je in het seizoen vele duizenden papegaaiduikers kunt zien. Verder is het in dit stukje Schotland een walhalla voor wandelaars. Je kunt hier mooie wandelingen langs de kust maken of in de bergen. In Ullapool geniet je van een lekker visje terwijl je de ferry naar Lewis ziet vertrekken. Een tochtje naar de meest Noordelijke vuurtoren is ook een beleving op zich. Deze bevindt zich namelijk op een eilandje.

Lochinver in Noord-Schotland is rijk aan natuur

Avontuurlijk Schotland

Avontuurlijk ingesteld ? Ga de grotten bij Durness eens ontdekken! In deze streek zijn uitzonderlijk veel edelherten die je op de meest onverwachte plekken tegenkomt. Maar de uitdaging voor iedere doorgewinterde Schotland reiziger is toch wel de ‘wee mad road to Achiltibuie’. De weg is uitzonderlijk smal met vele (haar) speldbochten die slingerend door de indrukwekkende omgeving voert en uiteindelijk op een van de mooiste stranden van Schotland uitkomt.

Lochinver Lodges – luxe vakantiepark in Noord-Schotland

Ik mocht ontdekken dat buiten al dit natuurschoon er ook schitterende accommodaties verscholen liggen tussen de baaien en hoge bergen. Het luxe vakantiepark Lochinver Holiday Lodges & Cottages ligt afgelegen aan een baai in Noordwest Schotland. De zeven Scandinavische houten lodges liggen in een halve cirkel langs de bosrand met allemaal vrij zicht op de Atlantische Oceaan. In de baai ligt een klein eilandje dat alleen bij eb toegankelijk is en bij vloed huisvesting biedt aan tientallen otters.

De luxe lodges

Levendig uitzicht vanuit je lodge

Rond de lodges lopen schapen vrij rond en ook diverse soorten herten lopen geregeld over het park. De lodges zelf zijn luxe en van alle gemakken voorzien. Een mooie keuken met vaatwasser en meer dan voldoende kookgerei. De zithoek geeft vrij uitzicht op de baai waar geregeld schepen in- en uitvaren naar de haven van Lochinver. Wij hebben zelfs op een heldere nacht het eiland Lewis zien liggen!

Voel je een echte Schot

Wat mij persoonlijk opviel was dat alles zo goed voor elkaar was in de lodge. Zeer schoon, gratis WiFi en veel ruimte. Wat zeer attent was waren de verse bloemen, snoepjes, shortbread-koekjes, koffie en thee. Je gaat je zelf bijna Schots voelen door het prachtige Schotse servies van de lokale pottenbakkerij met Schotse print.

De mooie wegen van Noord-Schotland

Overtocht naar Schotland

Zelf Schotland en haar ongerepte natuur ontdekken? Reserveer dan een overtocht met de auto van IJmuiden naar Newcastle. Newcastle ligt in Noord-Engeland vanwaar het nog maar een uurtje naar Schotland rijden is. Bekijk ook eens onze rondreizen en de autovakanties naar Schotland waar je hotels ook meteen zijn inbegrepen.

Alvast veel plezier en een fijne overtocht!

OVERTOCHT NAAR NEWCASTLE ▸


Ilona

Geplaatst door

Functie: Product & Yield executive

2 Reacties Schrijf een reactie

Geef een reactie