Nieuwe schepen op de route Calais – Dover

Cote des Dunes

Goed nieuws: in februari breiden wij onze vloot uit met nóg twee nieuwe schepen. Deze week mochten wij het eerste nieuwe schip op de route Calais – Dover verwelkomen: CÔTE DES DUNES. Volgende week wordt er nog een schip toegevoegd aan de vloot op dezelfde route: CÔTE DES FLANDRES.

Tot 30 afvaarten per dag

Met de toevoeging van deze nieuwe schepen gaan wij tot dertig keer per dag varen tussen Calais en Dover. Samen met de drie al bestaande ferry’s op de route Duinkerken – Dover, is DFDS daarmee de grootste aanbieder geworden van afvaarten over het Engels Kanaal, met tot 54 afvaarten per dag. En daar zijn we trots op!

Van oud naar nieuw

De nieuwe schepen hebben een flinke renovatie ondergaan. Niet alleen zijn ze van binnen compleet gerenoveerd (met o.a. nieuwe cafés, shop en een nieuw restaurant), ook de buitenkant werd compleet vernieuwd. Zo varen de nieuwe ferry’s in de nieuwe donkerblauwe kleuren en met het nieuwe DFDS logo.

En dan… Hoe noemen we haar?

Een nieuw schip - een nieuwe naam

Misschien wel het leukste van een nieuwe schip: het geven van een naam. Misschien is het je opgevallen dat de traditionele toevoeging ‘SEAWAYS’ bij deze schepen achterwege is gelaten. Dit omdat wij onlangs onze merknaam hebben gewijzigd van DFDS Seaways naar DFDS.

Maar, de traditie dat de schepen op de route Calais – Dover beginnen met de letter C, is wel in stand gehouden. Uiteindelijk zijn wij terecht gekomen bij de naam van de kustlijn bij Calais: de Côte des Dunes de Flandres. Deze namen werden gesplit et voilà, de nieuwe namen waren geboren.

Heb je al gevaren op de Côte des Dunes? We horen graag wat je er van vond!

BEZOEK DFDS.NL ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

1 Reactie Schrijf een reactie

  1. WE KIJKEN ER GRANDIOOS NAAR UIT …
    DD. 22 / 04 STEVENEN WE MET DE NOVICE NAAR DOVER …
    WISH YOU WERE HERE …

    THNX .

Geef een reactie