Nieuw: tour van Noord naar Zuid-Engeland

Voorbeeldroute van Noord naar Zuid-Engeland

Een tour van het noorden naar het zuiden van Engeland is fantastisch! Tijdens een rondreis kom je langs de leukste plaatsjes, de mooiste parken en de wisselende landschappen. In deze blog lees je over een aantal van de mooiste tussenstops.

Van noord …

Na aankomst in Newcastle kun je ervoor kiezen om de stad te verkennen, maar als je liever naar een prachtig nationaal park wil, kun je beginnen in het nationale park: Lake District. In de zuidelijke delen van het park vind je Windermere, het grootste meer van Engeland (18km groot). Om de afwisseling van steden en parken in balans te houden, moeten er soms keuzes gemaakt worden. In dit geval kun je kiezen uit de steden Manchester of Liverpool. Kun je nou (net als ik) echt geen keuze maken? Beide bezoeken is ook een optie!

Het Lake District

Via Wales?

Nadat je de steden hebt bewonderd is het wel weer tijd voor een nationaal park en wel Brecon Beacons. Let op: dit park ligt in Wales. Het park is uitermate geschikt voor de actievelingen, je kunt hier namelijk goed wandelen, fietsen, kajakken, paardrijden en muren beklimmen. Blijf je toch liever in Engeland? Dan raad ik de stad Birmingham aan. Deze stad heeft een aantal prachtige musea en een schitterende kathedraal.

Brecon Beacons

Door naar het Zuiden!

Het is tijd om langzaam maar zeker richting het zuiden te gaan. De eerste tussenstop is de regio Cotswolds. In deze regio vind je veel pittoreske dorpjes en natuur. De vele kastelen en landhuizen zijn ook zeker de moeite waard. Harry Potter fans moeten naar het dorpje Lacock waar gedeeltes van “The Chamber of Secrets” zijn gefilmd.

Door naar de laatste grote stad van de tour, Londen! Deze immens populaire stad is een must visit tijdens je tour. Spot de Big Ben, Tower Bridge en de Westminster Cathedral. Tijdens een rondje in de London Eye kijk je uit over deze prachtige wereldstad.

Tower Bridge Londen

Grenzend aan Londen ligt de regio Kent. Deze regio staat bekend als tuin van Engeland. In deze regio vind je onder andere de eeuwenoude kastelen zoals Dover en Hever Castle.

Kent

Aankomst in Dover

Vanuit Dover kun je weer terug naar huis, maar niet voordat je de plaats verder hebt bekeken. In Dover ligt Dover Castle, een kasteel dat op de White Cliffs ligt en een prachtig uitzicht over de kustlijn geeft. Het Secret Tunnel Museum biedt de mooiste achtergrondinformatie over de historie van de regio.

Welke overtochten kan ik het beste nemen?

Als je de tour van Noord naar Zuid-Engeland wilt maken (of andersom), neem dan een enkele overtocht van IJmuiden naar Newcastle. Newcastle is namelijk de meest noordelijke stad van Engeland. Voor de terugreis raad ik je de overtocht van Dover naar Duinkerken of Calais aan.

Hoe boek ik twee verschillende overtochten?

Je kunt deze reis boeken door te bellen met de reserveringsafdeling. Je kunt de reserveringsafdeling bereiken van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur op het volgende telefoonnummer: +31 (0)255 54 6666.

BEZOEK DFDS.NL ▸


Geef een reactie