Een nieuw Engels voetbalseizoen

1386x500-voetbalreizen

Twee weken geleden kwam er weer een FIFA ranking uit, ons Nederlandse voetbal heeft een historisch negatief punt bereikt. “Wij” staan maar liefst op de 26e plaats. Hoewel de Eredivisie de laatste jaren spannender is als ooit tevoren neemt het niveau wel snel af in Nederland. Nee, het beste voetbal vind je niet meer in Nederland.   

Geef mij maar Engeland

Nee geef mij dan toch maar Engeland. Toegegeven ook in Engeland is het voetbal niet altijd even goed, nee zeker niet. Maar, er lopen per saldo wel betere spelers rond (meer budget) en de hele sfeer rondom een wedstrijd blijft indrukwekkend.

Ook deze zomer zijn er weer volop ontwikkelingen. Volgend seizoen begroet Engeland Zlatan (Manchester United), Guardiola (Manchester City), Mike van der Hoorn en Leroy Fer (Swansea City). Vincent Janssen maakt een prachtige stap naar de Spurs. Maar ook leuke wisselingen voor Nathan Aké (Bournemouth), Maarten Stekelenburg (Everton), Maarten de Roon en Victor Fischer (Middlesbrough) om er maar een paar te noemen. De zomer duurt nog lang maar de Engelse transfers draaien op volle toeren.

Newcastle naar de tweede divisie

Newcastle naar de tweede divisie

Voor DFDS is het nieuwe seizoen uitermate interessant. Newcastle United is namelijk gedegradeerd, en dus is de vraag: hoe interessant is die tweede Engelse divisie nu eigenlijk? Hoewel de Championship niet de sterren heeft als de Premier League is het eigenlijk een hele mooie competitie. Er zijn dit seizoen zo veel grote voetbalclubs (Fallen Giants) zoals Leeds United, Birmingham City, Sheffield, Fulham en bijvoorbeeld Aston Villa. De Championship wordt sterker en sterker en overtreft misschien zelfs wel de Eredivisie…

Newcastle wil het kunstje van een paar jaar geleden herhalen door direct weer terug te kunnen keren in de Premier League. Na enkele magere jaren onderin de Premier League zal Newcastle dit jaar prachtige wedstrijden gaan spelen voor het kampioenschap. Een vol St. James’ Park zal dit jaar een mooie plaats zijn om Engels voetbal te beleven. En, dit seizoen bieden we alle wedstrijden inclusief stadiontour aan.

Middlesbrough – rauw Engels voetbal

Middlesbrough - rauw Engels voetbal

Een nieuwkomer in ons aanbod is dit seizoen Middlesbrough, of eigenlijk is “Boro” terug van weggeweest. Middlesbrough is een echte Engelse volksclub, de supporters worden ook wel “Smoggies” genoemd refererend naar de industriële omgeving die niet als meest inspirerend wordt gezien. Maar is dat juist niet de charme van het rauwe, Engelse voetbal?

Middlesbrough ligt op een uur rijden van Newcastle, en een half uur van Sunderland. Alle thuiswedstrijden die wij aanbieden zullen we inclusief bus naar het Riverside Stadium aanbieden. Middlesbrough – Sunderland (11 maart 2017) is een mooie wedstrijd om alvast te noteren omdat dit in Middlesbrough als een derby wordt gezien.

De reizen naar “Boro” bevatten een aantal leuke extra’s zoals:

  • programmaboekje
  • korting in de fanstore

Sunderland treedt weer aan in de Premier League

Sunderland treedt weer aan in de Premier League

Sunderland is dit seizoen onze “vaste” Premier League deelnemer. Het Stadium of Light is vanuit Newcastle eenvoudig te bereiken. Met 20 minuten ben je er. De voordeligste keuze om de Engelse club van je keuze te zien. Ga je voor het United van Mourinho en Zlatan, en Pogba (??), een tegenstander met veel Nederlanders of oud-Eredivisie spelers. Sunderland is een heel toegankelijke club, spelers worden niet extreem afgeschermd en zijn redelijk te volgen. Ook is de nieuwe fanzone is een verbetering voor de sfeer rondom het stadion, zeker als er kinderen mee zijn.

En Manchester City dan?

Dan ontbreekt natuurlijk nog Manchester City, de reizen naar Manchester zullen wij dit seizoen niet meer aanbieden omdat wij geen overeenstemming hebben kunnen bereiken over de ticketaantallen en wedstrijden. City is een club waar je heen gaat om de topwedstrijden in de Premier League te kijken en juist deze topwedstrijden konden we niet meer verkopen.

Het belangrijkste is, de bal gaat weer rollen…

Sunderland     Newcastle United     Middlesbrough

ONZE VOETBALREIZEN ▸


Celest

Geplaatst door

Functie: Head of Campaign Management

Geef een reactie