Newcastle, wat moet je daar nu?

Newcastle

Newcastle leuk? Echt waar? Ok, ik ga het nog een keer duidelijk maken. Newcastle is geen Londen, Parijs of New York. Nee, Newcastle is …. Newcastle. Een toffe Engelse stad met een toffe Engelse sfeer. Stad aan de rivier de Tyne, stad in Noordoost Engeland, stad vlakbij Schotland. Stad die anders is dan andere. Ik kom er graag, met mijn vrienden voor een voetbalweekend of met de familie voor … juist, een familievakantie.

Het familieweekend heeft om eerlijk te zijn eigenlijk ook altijd een voetbal aspect, want ik heb het nu zo geregeld dat de oudste van 4 ook van voetbal is gaan houden. Mama blij want die kan rustig shoppen, pappa blij wat die gaat met zoonlief op voetbalreis.

Castle Keep

Is dit het dan? Lekker spannend zul je denken? Nou nee, ik zal een overzicht geven van plaatsen die bij ons iedere keer weer bezocht worden:

 1. Castle Keep
  Gelegen in het histrorische deel van Newcastle. Vanaf de top heb je een fantastisch uitzicht op de 7 bruggen die bij de stad Newcastle horen.
 2. Cafe 21
  Uitstekende plaats om te lunchen, wel tijdig reserveren want het is populair bij de lokale bevolking.
 3. Seven Stories
  Interactieve kinderboeken gallery. Tijdens een van mijn laatste bezoekjes ontdekt, een leuke attractie in een leuke hippe buurt van Newcastle. Minpunt; je kinderen moeten Engels begrijpen voor de interactieve sessies.
 4. De Quayside, Baltic Centre for Temporary art en Millenium Bridge
  Langs de oever van de rivier de Tyne is het heerlijk wandelen, misschien wel het leukste stukje van het “oeverproject” van de rivier de Tyne. Stop bij Pitcher & Piano voor een kop koffie of lunch.
 5. Mamma’s Favourite
  Nee geen plek om te lunchen dit keer. Mamma’s favorite is shoppen. Altijd weer naar de Topshop, Next, Gap (buiten het centrum), Primark en Marks & Spencer (voor_dat_ene_makkelijke _dingetje_dat_ze_nou_net_niet_bij_ons_verkopen). Stiekem vind ik het ook wel leuk…

Kortom: zeker een keer bezoeken, dat Newcastle! Hoe? Met de ferry natuurlijk!

STEDENTRIP NEWCASTLE ▸


Celest

Geplaatst door

Functie: Head of Campaign Management

Geef een reactie