Vier het voorjaar in Noordwest-Engeland

Blackpool - Noordwest Engeland

Op sommige dagen begin je het echt al te merken, het voorjaar zit in de lucht! Nog even en de dagen worden weer langer, het weer wordt mooier… Bij mij begint het dan altijd te kriebelen: ik wil naar buiten! En het liefst doe ik dat in het buitenland, als het even kan. Onlangs was ik voor een korte trip in het noordwesten van Engeland, een perfecte bestemming voor een korte outdoor-trip!

Lake District & Peak District – outdoorbestemmingen bij uitstek

Zelf bracht ik twee nachten door in het wonderschone Lake District. Check in dit artikel wat je er allemaal kunt doen in twee dagen. Ik kan in ieder geval aanraden om hier lekker te gaan toeren. Met de auto, de motor, of op de fiets. Of… te voet! Want hiken is hot in het Lake District. Meer over de mooiste wandelingen in de regio vind je op de website van het Lake District.

Lake District - Glenridding

Een stukje zuidelijker ligt nog zo’n mooi nationaal park, het Peak District. Een topbestemming voor thrillseekers, met activiteiten als caving (grotten verkennen), rotsklimmen en paragliding. Maar ook als je gewoon een stuk wilt fietsen of wandelen zit je hier goed. Neem vooral even een kijkje bij de trails op de website van het Peak District.

Reis je met de motor? Dan zou je ook kunnen overwegen om het Isle of Man te bezoeken. Pak de ferry vanuit Heysham of Liverpool en bezoek de allerbekendste TT of één van de andere motorsportevents.

Stedentrip! Liverpool, Manchester & Blackpool

Natuur in overvloed in het noordwesten van Engeland, maar er zijn ook volop toffe steden te verkennen. Leuk voor de afwisseling! Zo is collega Lenneke fan van het hippe Manchester en tipt Marieke van VisitBritain een bezoek aan muziekstad Liverpool. Beide bekende voetbalsteden natuurlijk, maar er is nog veel meer te zien en te doen.

Blackpool

Ook het aan zee gelegen Blackpool is een fijne plek. Lekker even uitwaaien aan zee. De kids mee? Met een pretpark, waterpark, dierentuin én Sea Life zijn ze hier niet weg te slaan! Zoals VisitBlackpool zelf al zegt: Blackpool has it all…

Zelf naar Noordwest-Engeland?

Enthousiast geworden? Snap ik! Check dan nu de mogelijkheden om met de ferry naar Newcastle te varen. Vanuit daar ben je met een paar uurtjes in het noordwesten van Engeland.

BEZOEK DFDS.NL ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

Geef een reactie