De mooiste zonsop- of ondergang foto

Zonsondergang aan boord

Ken je dat gevoel? Je opent Facebook en Instagram en ziet de mooiste plaatjes van zonsondergangen van de talloze influencers en bloggers. Jij wilt dat natuurlijk ook! Daarom vertellen we je in dit blog hoe jij de meest spectaculaire zonsopgang of zonsondergang shot kunt maken.

Wanneer neem je de perfecte foto?

Of je nu een vroege vogel bent of meer een avondmens. In beide gevallen heb je kans om die speciale foto te maken. Het hangt natuurlijk wel af van de reistijd en op welke route je vaart. De tijden variëren per seizoen. In de zomer moet je vroeg opstaan, maar dit is zeker de moeite waard want je wordt beloond met een prachtig uitzicht op zee inclusief een rijzende zon. Perfecte plaatje geschoten? Dan kun je direct aanschuiven aan het ontbijt! Voor een perfecte zonsondergang kun je na het diner in een van onze restaurants door naar het dek. Prachtfoto gegarandeerd! Tip: probeer niet te gehaast te schieten, maar zoek naar de juiste positie en compositie van je foto!

Zonsondergang aan boord

Waar is de beste plaats voor de perfecte foto?

De beste plek om aan boord een unieke zonsondergang te zien is natuurlijk op dek. Met het juiste perspectief leg je niet alleen een prachtige zonsopgang of zonsondergang vast, maar je foto krijgt ook een coole maritieme sfeer. Ga wel zo staan dat je de reling of een boei in het plaatje hebt. In onze bar op het buitendek kun je ook prachtige plaatjes maken onder het genot van een drankje. Een ander puntje is dat je moet weten aan welke kant van het schip je moet staan. De zon gaat op in het oosten en gaat onder in het westen, dus houd dat in gedachten.

Zonsondergang aan boord

De weg naar een topfoto!

Naast de juiste tijd en de juiste plaats spelen natuurlijk ook de juiste lichtomstandigheden een belangrijke rol. Zelfs als ze niet helemaal perfect zijn, dan kun je er evengoed wat moois van maken. Met een paar kleine stappen kun je van slechte foto’s, goede foto’s maken. Heb je last van onderbelichting? Met de juiste filter kun je ervoor zorgen dat de kleuren alsnog van het scherm spatten. Dit kan tegenwoordig eenvoudig met je smartphone. Pas handmatig de belichting aan of gebruik een van de vele Instagram-filters. Zo heb je gegarandeerd een Insta-proof foto 😉

Zonsondergang aan boord

Zonsondergang gemist – wat nu?

Vergeten de zonsopgang of zonsondergang te fotograferen? Dan heb je altijd nog de terugreis óf een goede reden voor een volgende overtocht! Met een beetje planning en onze tips kun je je nu beter voorbereiden op de volgende zonsopkomsten en -ondergangen.

BEZOEK DFDS.NL▸


Wesley

Geplaatst door

Functie: Marketing Executive

Geef een reactie