Wie wat bewaart, heeft wat: mijn eerste MiniCruise naar Newcastle

Dagboek over mijn MiniCruise naar Newcastle

Op mijn 16de ging ik voor het eerst mee op MiniCruise met DFDS. Samen met mijn beste vriendin toentertijd hield ik een dagboek bij waar we al onze meest hilarische en te gekke momenten en gebeurtenissen uitvoerig werden beschreven. Ook onze trip naar Newcastle stond erin beschreven. En wat vind ik na 7 jaar in de kast? Je raad het al… ons eeuwenoude dagboek!

Familiebezoek in Newcastle

Mijn vriendin had veel familie in Newcastle wonen. Ik had nog nooit van de plaats noch van DFDS gehoord maar zij overtuigde mij van de trip door het gegarandeerd slagen met shoppen. Want naar haar oma was natuurlijk niet de ‘main reason’. Naast het feit dat het weekend zeer geslaagd was en we met ‘te veel’ aankopen terugkwamen, waren ook onze avonden aan boord een enorm spontaan succes! Samen met haar zus en een vriendin hebben we 2 topavonden beleefd samen met de medepassagiers en het live entertainment aan boord.

Mijn eerste MiniCruise naar Newcastle

‘We fell as a block in sleep’

De eerste hilarische gebeurtenis die in ons dagboek beschreven staat is de trip naar Newcastle. Naast het feit dat onze hele ervaring een en al spontaniteit was is het ook nog eens op z’n Engels/Nederlands beschreven. Hier een stukje geciteerd uit het dagboek over onze eerste avond in de Columbusclub met z’n vieren.

We kozen de duurste, €10,- per stuk :O !! Later on kwamen we erachter dat ’t van 3 Hollandse guys was (boeren) maar goed… Aan George, onze gastheer, vertelde wij dat we wat te vieren hadden! Anna was jarig (NOT!) She had to come to George so we could sing for her. Ze kreeg een fles champagne en chocolade. After all this, it was a geslaagde night with free drinks. After all these drinks we danced and fell as a block in sleep.

Newcastle

Bij ‘shoppen’ en ‘Engeland’ dacht ik gelijk aan London. Maar niets is minder waar, ook Newcastle heeft zichzelf bewezen met het aanbod van vele winkels en leuke boetiekjes. Ons doel was de Primark en mijn vriendin wist precies waar we moesten wezen. Gezien de bonnen die ook in het dagboek zijn bewaard hebben we flink geshopt!

Uiteindelijk zijn we nog drie keer met de cruiseferry naar Newcastle gegaan en zijn we altijd geslaagd thuisgekomen. Zeven jaar later ben ik zelf werkzaam bij DFDS. Wie had dat toentertijd gedacht? Heb jij ook mooie herinneringen aan jouw MiniCruise naar Newcastle?

MINICRUISE NEWCASTLE ▸


1 Reactie Schrijf een reactie

  1. Ik heb voor het eerst een cruise gemaakt samen met mijn man bij DFDS en ik vond het geweldig.
    Nu willen wij weer een cruise maken, en ik heb verschillende rederijen gekeken maar DFDS is het beste.
    I love DFDS en zal altijd voor kiezen.

Geef een reactie