Lochend Chalets – ontspannen vakantie in hartje Schotland

Lochend Chalets

Vanaf het moment dat ik bij DFDS begon te werken had ik mijn oog op vakantiepark Lochend Chalets laten vallen. Topher de eigenaar had namelijk een keer een presentatie gehouden voor onze collega’s. Leuk verhaal over het park en vooral het feit dat je voor de deur zou kunnen vliegvissen deed het voor mij. Vliegvissen is een hobby die ik toen alweer ver achter mij gelaten had. In mijn jeugdjaren had ik een bijbaantje in een bekende (vlieg)viszaak in Amsterdam en daar was ik in aanraking gekomen met deze mooie manier van vissen. Goed, genoeg uit de oude doos. Het gaat nu om Lochend Chalets, de naam zegt het eigenlijk al. Aan de oevers van het enige meer in Schotland, het Lake of Menteith, liggen een aantal houten “cedar style” huisjes.

Het enige meer hoor ik je denken? Ja, Schotland beschikt namelijk met name over Lochs. Het kleinschalige parkje ligt dus aan een meer, dit meer zit vol met grote forellen waarop je alleen met een vliegenhengel mag vissen. Voor zover het vissen.

Een afwisselende, ontspannen vakantie

Relaxen bij Lochend Chalets

Naast het vissen is er voldoende te doen en te ondernemen. Op het park zelf geniet je van de natuur, de rust en het prachtige uitzicht over de uitlopers van de Highlands. Het is echt een plek waar je heerlijk zult onthaasten. In je huisje ligt standaard een boek over de dieren die je in de buurt kunt tegenkomen, wel zo makkelijk. Spechten, dassen en visarenden bezoeken regelmatig het kleinschalige parkje. Voor de kids is er een speeltuintje, een voetbalveldje en er is een bibliotheek met DVD voor de kans dat het gaat regenen. Schijnt de zon dan steek je lekker de BBQ aan en zit je op je eigen terras te genieten van het uitzicht.

En de rest van Schotland dan? Stirling, Falkirk, Glasgow, Edinburgh en The Highlands om er maar een paar te noemen zijn goed te bereiken en met een ligging vrijwel in het Loch Lomond & Trossachs National Park zul je je geen moment vervelen.

Je komt zeker terug naar Lochend Chalets!

Ook de eigenaren maken het verblijf hier zo leuk, Topher, zus Victoria en zwager Chris zijn altijd op het park te vinden. Een vriendelijk en relaxed eigenaarstrio dat altijd in is voor een praatje, die je voorzien van tips en echt zorgen voor een gevoel dat je welkom bent. Dat ik zelf niet de enige repeater ben is daar het bewijs van, ieder jaar weer komen dezelfde families uit binnen- en buitenland hier om een korte of juist lange vakantie door te brengen.

MEER OVER LOCHEND CHALETS ▸


Celest

Geplaatst door

Functie: Head of Campaign Management

Geef een reactie