Loch Lomond met kinderen

Loch Lomond & The Trossachs

De mei- en herfstvakantie zijn mijn favoriete periodes om met het gezin naar Schotland te gaan. Lekker een weekje er tussenuit. De eerste en de laatste nacht zijn we dan – natuurlijk – aan boord. De andere nachten verblijven we vaak in The Trossachs en Loch Lomond. Een wonderschone omgeving, die niet te ver rijden is vanaf Newcastle.

Dit laatste is gunstig voor mij (autorijden is niet mijn favoriete bezigheid) maar zeker ook voor mijn 2 jongens, die te lange autoritjes snel om zeep helpen door te gaan “donderen”. Loch Lomond dus, een gigantisch Loch waar je echt aan een week niet genoeg hebt. Natuurlijk kun je een van de vele boottochtjes boeken. Maar er is zoveel meer te ontdekken.

Bootje huren & SUPpen

Balmaha - een van de leukste plaatsjes rondom Loch Lomond

Mijn favoriete deel is aan de zuidoost kant bij Balmaha. Een heel leuk klein – sjiek – plaatsje met leuke eettentjes en diverse prachtige wandelroutes. Bootje huren? Of misschien wat hipper, een SUP. Voor wie het niet kent is dit de afkorting voor “Stand Up Paddling” een dik surfboard, een paddle en een wetsuit en je bent klaar. En oh ja, wat natuurlijk altijd werkt is stenen zoeken en in het water gooien, kost niets en de jongens kunnen er werkelijk uren mee vullen. Dus: hou je van watersporten en natuur, dan moet je Loch Lomond zeker een keer als je vakantiebestemming kiezen.

OVERTOCHT IJMUIDEN - NEWCASTLE ▸


Celest

Geplaatst door

Functie: Head of Campaign Management

Geef een reactie